Lietuvos A lygos čempionate Aidui Preikšaičiui amžiumi neprilygsta nė vienas kitas futbolininkas. Jau prieš keletą metų profesionalių futbolininkų karjerą baigę jo bendraamžiai juokaudami kalba, kad Aidui laikas pradėti rengtis senjorų varžyboms, bet "Vėtros" saugas apie tai dar tikrai negalvoja.

"Kai sukako 30 metų, prieš kiekvieną sezoną pagalvoju, kiek dar žaisiu. Galvoju iki šiol, bet dar negaliu sau atsakyti į klausimą, kiek dar žaisiu. Po šio sezono baigiasi kontraktas su "Vėtra". Galbūt treneris Aleksandras Tarchanovas nuspręs labiau remtis jaunais žaidėjais. Apie tai su juo dar nekalbėjau. Dar turiu sveikatos ir noro žaisti. Jei futbolas neteiktų džiaugsmo, tikrai jau būčiau baigęs žaisti", - sako A.Preikšaitis.

Šio Lietuvos rinktinės atraminio saugo pažintis su futbolu prasidėjo nuo trečios klasės Naujojoje Akmenėje, kur jis lankė sporto mokyklą. Nuo 13 metų A.Preikšaitis mokėsi Panevėžio sporto internate, į kurį stojimo dokumentus ketino vežti slapčia nuo tėvų.

Baigęs Panevėžio sporto internatą, A.Preikšaitis 1989 metų pradžioje buvo pakviestas į Vilniaus "Žalgirį", kuris tuomet dar buvo SSRS aukščiausiosios lygos futbolo pirmenybių klubas. "Žalgiriui" jis atstovavo net aštuonerius metus, kol 1997 metais neprasidėjo A.Preikšaičio kelionės po Rusijos, Lenkijos, Vokietijos klubus.

Kai grįžo į Lietuvą, A.Preikšaitis sakė jau netikėjęs, jog dar gali sulaukti kvietimo į šalies nacionalinę komandą, tačiau futbolininkas Lietuvos rinktinės starte 2008 metų Europos čempionato atrankos cikle ir per varžybas su italais, ir per mačą su škotais buvo pagrindinės komandos žaidėjas.

"Vis dėlto žvaigždės per televizorių atrodo įspūdingiau. Kai su Lietuvos rinktine nuvykome į Argentiną, prieš mane žaidė Diego Simeone. Kai per televizorių matydavau, kaip jis rungtyniauja, atrodydavo, kad tai nepavargstanti galinga mašina. Kai iš arti jį išvydau, paaiškėjo, kad D.Simeone už mane mažesnis ir smulkesnis, klysta kaip ir kiti futbolininkai.

Tą patį galiu pasakyti ir po rungtynių Neapolyje su pasaulio čempionais italais. Jie ne tokie baisūs, kaip atrodo. Galima žaisti su visais varžovais. Visi esame iš to paties molio drėbti, bet kol nesubręsti, to nesupranti. Lietuvos rinktinėje dabar labai gera atmosfera, o žaidėjų mentalitetas toks, kad nesibaiminama nė vieno priešininko. Varžovus reikia gerbti, analizuoti jų žaidimą, bet nebijoti", - kalbėjo A.Preikšaitis.

Visą interviu skaitykite "Lietuvos žinių" priede "Sporto tribūna".