Premjeras pabrėžė, kad Europos čempionato auksas – ne tik asmeninė sportininkų pergalė, bet ir šalies įvaizdžio kūrimas. Anot G. Kirkilo, ansamblio pergalė – pavyzdys visai Lietuvos jaunuomenei. Jis šokėjams dėkojo už puikų spektaklį žiūrovams bei sakė tikįs, kad pirmoji „Žuvėdros“ komanda triumfuos ir už poros mėnesių vyksiančiame pasaulio čempionate, o antrajam ansambliui linkėjo pakopti laipteliu aukštyn ir iškovoti bronzą. Premjeras juokavo, kad žmona dažnai jam priekaištaujanti dėl kūprinimosi, tad jis iš šokėjų galįs pasimokyti laikysenos.

„Žuvėdrai“ įteiktas 100 tūkstančių litų čekis bei asmeninės dovanos – staliniai laikrodžiai odiniame dėkle. Pirmoji „Žuvėdros“ komanda apdovanota Kūno kultūros ir sporto departamento medaliais „Už sporto pergales“, antrajam ansambliui atiteko departamento atminimo medaliai.

„Žuvėdros“ trenerę prof. Oną Skaistutę Idzelevičienę premjeras pasveikino 65 –ojo gimtadienio proga ir padovanojo paveikslą. Jubiliejaus proga kraštietę sveikino ir Telšių rajono meras.

„Žuvėdra“ premjerui įteikė knygą „Auksinė žuvėdra“ bei nuotraukas, kuriose įamžintas sportininkų triumfas Europos čempionate.

Priėmime Vyriausybėje kalbėjusi „Žuvėdros“ šokėja pasakojo, kad šokti Lietuvoje ir išvysti stovinčius, su ašaromis akyse plojančius žmones – didžiausia dovana ir šokantiems pirmąkart, ir tiems, kurie į areną įžengia paskutinį kartą.

Tačiau premjeras apgailestavo, kad Lietuvos televizija (LTV) netransliavo Europos Lotynų Amerikos sportinių šokių ansamblių čempionato. G. Kirkilas teigė, kad galbūt po valdžios kritikos LTV skirs daugiau dėmesio sportui.

2006 metų Europos čempionato auksas – ne pirmasis „Žuvėdros“ istorijoje. Iki šio laimėjimo kolektyvas jau buvo po penkis kartus laimėjęs Europos ir pasaulio čempionatus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją