Pasak KKSD sporto strategijos skyriaus vedėjo Algimanto Kukštos sakė, jog iki šios dienos Europos ir pasaulio čempionatuose Lietuvos sportininkai iškovojo 165 medalius. 41 apdovanojimas pelnytas olimpinių sporto šakų čempionatuose (5 - Europos suaugusiųjų, 8 - Europos jaunimo, 26 - Europos jaunių, 2 - planetos jaunių).

"Jau dabar aišku, kad iki metų pabaigos 240 medalių, kaip buvo planuota, Lietuvos sportininkai šiemet neiškovos. Aiškinsimės, kokios priežastys sutrukdė tai padaryti",- sakė A.Kukšta,

Be kitų galimų priežasčių, jis įvardijo prastą sporto šakų federacijų organizacinį darbą: vykstant į čempionatus, neapgalvotai taupomos lėšos, sportininkai priversti gyventi prastesnėmis sąlygomis ir tai atsiliepia jų sveikatai.

KKSD generalinio direktoriaus pavaduotojas Evaldas Skyrius informavo, kad į naujosios Vyriausybės 2006-2008 metų programos priemonių planą įtraukta keletas naujų kūno kultūros ir sporto priemonių. Per šių metų paskutinį ketvirtį turi būti įsteigtos nacionalinės premijos kūno kultūros ir sporto specialistams, 2007 metais numatyta parengti vaikų mokymo plaukti bendrojo lavinimo mokyklose programą, o 2008 metais - įsteigti Vilniuje nacionalinį sporto medicinos centrą.

Nuo spalio 1 dienos Kultūros ir sporto rėmimo fondas pradeda kūno kultūros ir sporto projektų priėmimą. Jeigu bus priimta Kultūros ir sporto rėmimo fondo įstatymo pataisa, Fondas pasipildys nauju finansiniu šaltiniu, t. y. nuo loterijų organizatorių nominalios išplatintų bilietų vertės būtų skiriami 3 proc. Tuomet kitais metais Fondas padidėtų 2 mln. Lt. 2007 metais iš Fondo numatyta viena nauja kūno kultūros ir sporto projektų finansavimo kryptis.

"Iš Fondo mokėsime rentas sportininkams ir treneriams, kaip yra numatyta naujojo Kūno kultūros ir sporto įstatymo projekto 39 straipsnyje",- sakė KKSD generalinio direktoriaus pavaduotojas Ritas Vaiginas.

Pagal naująjį įstatymą, kuris šiuo metu kaip tik svarstomas Seime, rentos būtų mokamos olimpinių žaidynių medalininkams, olimpinių sporto šakų Europos ir pasaulio čempionams, olimpinių sporto šakų Europos ir pasaulio čempionatų, olimpinių žaidynių rekordininkams. Be to, teisę į rentos gavimą turėtų ir sportininkai, olimpinių žaidynių, pasaulio ir Europos čempionatų dalyviai, tapę neįgaliais dėl sportinės veiklos praeityje.

Pasak Kūno kultūros strategijos skyriaus vedėjos Mildos Laurutėnaitės, sporto renginiuose aktyviai dalyvavo ir iškovojo nemažai medalių Lietuvos studentija, aktyvūs buvo sporto veteranai, o Lietuvoje vykusiuose 128 sporto visiems renginiuose dalyvavo beveik 60 tūkst. sporto mėgėjų.

Kaip pažymėjo KKSD generalinis direktorius Algirdas Raslanas, lūkesčius su kaupu pateisino ir pirmą kartą surengtas Lietuvos mokinių olimpinis festivalis, kuris ateinančiais metais turėtų tapti tarptautiniu projektu.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją