Kova užvirė dar plaukimo pradžioje, kur „Arabela“ netilpo į startinę zoną ir startavo gerokai atsilikusi. Tačiau nesėkmė lydėjo ir „Raganosio“ įgulą, startavusią prieš varžybų pradžios signalą ir turėjusią grįžti pakartoti pajūdėjimą. Nors ir startavusi pavėluotai, Raimondo Šiugždinio vadovaujama „Arabela“ finišą pasiekė pirmoji ir užtikrintai laimėjo etapą. 4 jachtas aplenkusi „Raganosio“ įgula (kapitonas Saulius Pajarskas) finišavo ketvirta.

Ne mažiau atkakli kova vyko ir tarp RS-280 jachtų, kovojančių dėl trečiosios vietos. Čia ypač gerai plaukė „Tornado“, vedama kapitono Audriaus Jasinsko. Vieną plaukimą jie buvo antri, dukart — treti, o per 5 plaukimus surinkę 19 baudos taškų aplenkė artimiausius varžovus: „Argo-Knygų klubą“ (kap. Paulius Jeršovas) su 28 baudos taškais ir „Legendą“ (kap. Aidas Margis), turinčią 34 baudos taškus.

Bendroje įskaitoje „Arabela“ išlaikė 11 taškų atotrūkį nuo „Raganosio“ ir, surinkusi 41 baudos tašką, pirmauja čempionate. Į trečią vietą pakilo puikiai plaukusi „Tornado“ įgula — 92 baudos taškai. Nuo jos nedaug atsilieka ketvirtą-penktą vietas besidalijančios „Argo“ ir „Legenda“, turinčios po 97 baudos taškus.

Paskutinis – aštuntasis - čempionato etapas įvyks spalio 7-8 dienomis Kauno mariose, teigiama skc.lt pranešime žiniasklaidai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją