Renginyje dalyvavo Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentas Liutauras Varanavičius, LFF generalinis direktorius Julius Kvedaras, Lietuvos futbolo rinktinių direktorius Robertas Tautkus, nacionalinės rinktinės vyriausias treneris Algimantas Liubinskas, rėmėjų atstovai, bei visi į rinktinės stovyklą atvykę futbolininkai, kai kurie - su antromis pusėmis.

"Esame mirtininkų grupėje, bet mes kiekvienose rungtynėse stengsimės, kad rezultatas būtų palankus", - sakė vyr. treneris A.Liubinskas, kalbėdamas apie būsimuosius B grupės varžovus - pasaulio čempionę Italiją, vicečempionę Prancūziją, Ukrainos, Škotijos, Gruzijos ir Farerų salų rinktines. "Dažyti viską rožinėmis spalvomis dabar sudėtinga, tačiau mūsų ambicijos teigiamos ir visi trokštame pasiekti rezultatą. Neisime pralaimėti. Mūsų komanda jauna, turime daug žaidėjų, kurie dar galėtų žaisti Jaunimo (iki 21 metų) rinktinėje, tačiau komanda bręsta. Visi žino, ko nori ir visi siekia, ko nori. Norėčiau paprašyti sirgalių, sunkiais momentais nesmerkti ir neteisti mūsų - mes darom ir darysim viską, ką tik galim".

Treneris taip pat pabrėžė, kad komandos mikroklimatas tikrai geras.

"Nenoriu daug žadėti, bet sakau, kad kausimės tikrąja to žodžio prasme", - baigė A.Liubinskas.

"Kapitonu tapau pirmą kartą. Niekas labai nepasikeitė, tačiau tai labiau įpareigoja. Stengsiuosi pateisinti komandos pasitikėjimą. Komandos vardu sakau, kad sieksime nenuvilti Lietuvos žmonių. Nebūsiu pažadukas ir nekalbėsiu apie konkrečius rezultatus, tačiau žinau, kad atiduosime viską, nes žaisime už Lietuvą", - žadėjo naujuoju rinktinės kapitonu išrinktas Tomas Danilevičius.

LFF generalinis direktorius Julius Kvedaras atkreipė dėmesį į rėmėjų pagalbą, ypač vokiečių kompaniją "Saller", kuri rinktinei pasiuvo naujas aprangas. Jos buvo pristatytos renginio metu.

Originaliai buvo pasirašyta rėmimo sutartis su "Carlsberg". Kompanija rinktinei skyrė 0,6 mln. litų, o abiejų pusių atstovai susitarimą patvirtino parašais ant iškabintų Lietuvos rinktinės marškinėlių. Beje, minėta suma, priklausomai nuo rezultatų, gali padidėti iki 1 mln. litų.

LFF prezidentas Liutauras Varanavičius negalėjo pažadėti, kad rungtynės Italija - Lietuva bus transliuojamos Lietuvoje, tačiau prasitarė, kad galutinis susitarimas beveik pasiektas ir Lietuvos futbolo aistruoliai dvikovą su pasaulio čempionais greičiausiai išvys. Ketvirtadienį varžybas transliuosianti LNK televizija išplatino pranešimą žiniasklaidai, kuriame teigia, jog rungtynės vis dėlto bus rodomos 21.45 val. Lietuvos laiku.

Pirmąsias 2008 metų Europos čempionato atrankos turnyro B grupės rungtynes Lietuvos rinktinė šeštadienį svečiuose žais su pasaulio čempione Italija.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją