Vienviete kanoja visaginietis Jevgenijus Šuklinas abusyk finišavo trečias.

Keturvietė kanoja (Tomas Gadeikis, Raimondas Labuckas, Kazimieras Rėksnys ir Jevgenijus Miasniankinas nugalėjo atrankiniame plaukime bei iškart pateko į finalą.

Kovą dėl medalių finale dviviete kanoja tęs Europos jaunimo čempionato prizininkai T.Gadeikis su R.Labucku, kurie atrankos varžybose buvo antri, o nugalėjo pusfinalyje.

Po puikaus pasirodymo 500 m nuotolyje penktadienį, šeštadienį 200 m distancijoje dviviete baidare A.Duonėlai su Egidijumi Balčiūnu buvo lemta pakliūti tik į B finalą, bei varžytis dėl IX-XVII vietų.

Vyrų keturvietė baidarė (Andžėjus Radzevič, Rokas Malinauskas, Romas Petrukanecas ir Justas Vaičiulis) atrankiniame bei pusfinalio plaukimuose buvo ketvirta bei tęs kovą dėl devintosios pozicijos.

Lietuvos moterims šeštadienį sekėsi prasčiau. Baidarininkė Ala Agafonova atrankiniame plaukime buvo penkta, pusfinalyje - aštunta ir nepateko į tolimesnes varžybas.

Dvivietė baidarė (A.Agafonova ir Jevegenija Černiakova) atrankiniame plaukime užėmė septintąją vietą, pusfinalyje - aštuntąją ir tuo pačiu baigė pasirodymą šiame čempionate.

Šeštadienio popietę vykusiame 1000 m finaliniame plaukime varžėsi tik viena Lietuvos įgula. Vyrų baidarė keturvietė (A.Radzevič, R.Malinauskas, R.Petrukanecas ir J.Vaičiulis) B finale finišavo aštunta galutinėje įskaitoje tarp 25 geriausių pasaulio keturviečių baidarių užėmė 17-ąją vietą.

Sekmadienį čempionate Vengrijoje vyks medalių dalybos 500 ir 200 m distancijose.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją