Po šio pareiškimo naujasis FIBA-Europa federacijos prezidentas graikas Georgios Vasilokopulos pareiškė, kad FIBA-Europa autonomija tarptautinėje krepšinio federacijoje tapo realybe.

FIBA-Europa taryba patvirtino naujojo Europos krepšinio klubų turnyro principus ir nustatė šalių kvotas naujajame turnyre. Planuojama, kad naujajame turnyre 72 komandos bus suskirstytos į tris konferencijas.

Šiaurės konferencijoje, kuriai vadovaus Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Algimantas Pavilonis dalyvaus trylikos šalių komandos: po tris komandas turnyre turės Lietuva, Lenkija, Rusija ir Vokietija, po dvi - Latvija ir Ukraina, po vieną komandą atstovaus Baltarusijai, Čekijai, Danijai, Estijai, Suomijai, Slovakijai, Švedijai ir Vengrijai.

Vakarų konferencijoje rungtyniaus po keturias Ispanijos, Italijos ir Prancūzijos komandos, tris - Belgijos, po dvi iš Anglijos, Olandijos ir Portugalijos, po vieną iš Austrijos, Liuksemburgo ir Šveicarijos.

Pietų konferencijoje žais po tris komandas iš Kroatijos, Izraelio, Turkijos, Graikijos, Slovėnijos ir Jugoslavijos, dvi iš Bulgarijos ir po vieną iš Bosnijos-Hercegovinos, Rumunijos, Kipro ir Makedonijos.

FIBA-Europa taryba pažadėjo, kad visos kito sezono turnyro varžybų detalės bus paskelbtos per artimiausią mėnesį.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją