Vakar 11.45 val. startavusios Klaipėdoje, praplaukusios Juodkrantę bei Nidą, jachtos pasuko į Rusijos pusę, kur pasiekė Kuršių marių pietinę pusę ties Poliesku. Tikėtasi, kad į Nidą, praplaukusios beveik 94 jūrmylių generaliniu kursu distanciją, jachtos sugrįš naktį. Pasak buriuotojų, jau kone dvidešimt metų taip ir būdavo — finišą jachtos pasiekdavo apie 3-5 val. ryte. Vis dėlto šiemet iš jūros grįžtančių jachtų palaukti teko kur kas ilgiau.

Dėl labai permainingų oro sąlygų — tai visiško štilio, tai staiga kylančio ir jachtas verčiančio škvalo, — buriuotojai šiame etape turėjo paaukoti labai daug jėgų, o pirmoji jachta — „Arabela“ (kapitonas Raimondas Šiugždinis) finišavo tik šįryt 10.17 val. Nuo jos dešimt minučių atsiliko jachtos „Raganosis“ įgula, vadovaujama Sauliaus Pajarsko.

Regatos organizacinio komiteto pirmininko Lino Tamkvaičio teigimu, šios dvi jachtos tarpusavyje įnirtingai kovojo nuo pirmųjų starto sekundžių.

Trečioji tarp absoliučiai greičiausių jachtų buvo „Argo“ (kap. Paulius Jeršovas) — ji nuo lyderės atsiliko 23 minutėmis.

Dėl „Hansabanko“ taurės greičiausiai jachtai pagal perskaičiuotą laiką antrajame etape susirėmė „Fuji-Vasara“ (kap. Algirdas Žižys) su antra likusia jachta „Fuji-Neris“ (kap. Gintautas Mincė). Trečia — jachta „Mesilinde“ (kap. Martas Tammas).

Bendroje regatos įskaitoje po dviejų etapų tarp absoliučiai greičiausių jachtų pirmauja „Arabela“ (kap. R. Šiugždinis), antra — „Raganosis“ (kap. S. Pajarskas), trečia liko jachta „Argo“ (kap. P. Jeršovas). Rimčiausia pretendentė į greičiausios pagal perskaičiuotą laiką taurę po antro etapo — jachta „Fuji-Vasara“ (kap. A. Žižys), antri — estai su jachta „Mesilinde“ (kap. M. Tammas), trečia — jachta „Fuji-Neris“ (kap. G. Mincė).

Rytoj jachtos susikaus trečiajame regatos etape.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją