Septyniasdešimties metų jubiliejų švenčiantį K.Miniotą pasveikino ir LTOK atminimo prizą dovanojo olimpinių studijų centro vedėjas Pranas Rimša.

Jubiliatas imtynių federacijai vadovavo 1988-93 metais. Prisimindami šį laikotarpį imtynių veteranai Rimantas Bagdonas, Stanislovas Ragaišis ir Eduardas Fainšteinas džiaugėsi, kad anas sunkus nepriklausomos federacijos kūrimosi tarpsnis buvo patikėtas ponui Kazimierui.

"Federacija teturėjo vos pora kėdžių, o stalu teko dalintis su kitų organizacijų darbuotojais. Informacija ir naujienos iš tarptautinės imtynių federacijos buvo gaunamos partizaniniais keliais - per pažįstamus kaimyninėse šalyse. Tik per stebuklą "iškrapštėm" naujieną, kad Remigijus Šukevičius gavo teisę atstovauti Lietuvai Barselonos olimpiadoje. Mat, faksas su šia žinia nukeliavo į Latvijos imtynių būstinę, kur gulėjo stalčiuje kelis mėnesius...", - dalijosi prisiminimais tuometinis federacijos generalinis sekretorius Vladas Miškinis.

Jubiliatas padėkojo už šiltus sveikinimus, pasidžiaugė, kad iš jo sėkmingai vadovavimo estafetę perėmė Česlovas Bukelevičius. O dabartiniam federacijos vadovui Andrejui Gribojedovui palinkėjo, kad Lietuvos imtynininkai iškovotų olimpinį medalį.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją