Pirmasis įspėjamasis skambutis lengvaatletei suskambo žiemą. JAV ji pasitempė blauzdos raumenį. Lietuvoje, Panevėžio lengvosios atletikos manieže, besirengdama pasaulio uždarų patalpų čempionatui sportininkė persišaldė ir susirgo angina. Dėl to A.Skujytė nevyko į čempionatą. „Jai tai buvo ženklas, kad kažkas ne taip. Gaila, kad atletė iš to nepasimokė“, – L.T. teigė LLAF trenerių tarybos pirmininkas Aleksas Stanislovaitis.

Po keleto sėkmingų startų JAV kovo mėnesį sportininkė nustojo dalyvauti varžybose. Šio žingsnio priežastis – nuolat sportininkę kamuo-jančios traumos. Susižeidusi A.Skujytė parvyko į Lietuvą. Septynkovininkė skundžiasi pečių, blauzdos ir klubų skausmais. Šių negalavimų kamuojama sportininkė ir grįžo iš JAV. „Nusprendėme, kad šį sezoną Austra turi paaukoti ir pradėti ruoštis kitų metų startams“, – sakė A.Stanislovaitis.

Lietuvos olimpinės rinktinės gydytojo Daliaus Barkausko teigimu, A.Skujytės traumos yra lėtinės.

„Sportininkė šiuo metu gydosi negalavimus ir sportuoti pradės tik nuo rugsėjo mėnesio“, – L.T. teigė D.Barkauskas. Gydytojas nesiryžo įvardyti tikslių susižeidimų pasekmių. Paklaustas, ar dėl traumų gali nutrūkti A.Skujytės karjera, D.Barkauskas nutilo.

Anot mediko, šis klausimas yra itin konfidencialus ir atsakyti galėtų tik leidus A.Skujytei.

LLAF generalinio sekretoriaus Eugenijaus Buroko teigimu, rimtų sužeidimų sportininkė patyrė startuodama JAV. „Austra buvo geros sportinės formos, tačiau patirtos traumos komplikavo jos tolesnę karjerą. Iš JAV ji grįžo nusiminusi. Nuo gegužės mėnesio lengvaatletė visiškai nesportuoja. Vyksta reabilitacija“, – aiškino E.Burokas.

Treneris A.Stanislovaitis sakė, kad A.Skujytė į stadioną galbūt turėtų grįžti kitais metais. „Kitąmet bus pasaulio lengvosios atletikos čempionatas. Taip pat reikės varžytis dėl kelialapių į 2008 metų vasaros Pekino olimpines žaidynes. Manau, Austra atsigaus ir galės dalyvauti planetos pirmenybėse“, – kalbėjo treneris.

Šiuo metu Lietuvoje gyvenanti septynkovininkė A.Skujytė labiau užsiėmusi buitinėmis problemomis nei sportu. Lengvaatletė ieško gyve-namojo būsto.

– Į Europos čempionatą, kuris vyks rugpjūtį Švedijos Geteborgo mieste, nevyksite dėl Jus kamuojančių traumų? – L.T. paklausė sportininkės.

– Taip. Komandos treneriai ir gydytojas patarė praleisti šias Senojo žemyno pirmenybes. Metai man nelabai sėkmingi. Praleisiu Europos čempionatą ir pradėsiu ruoštis kitam sezonui.

– Rinktinės gydytojas teigia, kad rimtai kitų metų startams pradėsite ruoštis rugsėjo mėnesį.

– Jau dabar šiek tiek judu. Nenoriu visiškai prarasti fizinės formos. Tikiuosi, nuo rugsėjo sportuosiu intensyviau.

– Vyksite į treniruočių stovyklas JAV ar liksite Lietuvoje?

– Nuolat gyvensiu Lietuvoje. Į JAV važiuosiu tik pas trenerį, kuris sudaro mano treniruočių planus.

– Iš sporto dėl traumų nežadate pasitraukti?

– Tikrai ne.

– Ką veikiate dabar?

– Ieškau gyvenamojo būsto. Manęs pilna visur. Ir Vilniuje, ir Kaune, ir Biržuose.