D. A. Sassoli atkreipią dėmesį į svarbą turėti išteklių ne tik Lietuvos sienos, bet ir Europos erdvės apsaugojimui nuo veiksmų, kurių gali toliau imtis Aliaksandro Lukašenkos režimas.

„Negalime gerai žinoti, kur prasideda Lukašenkos iniciatyva, o kur – Putino. Tai nėra mums aišku, bet laikomasi tos pačios strategijos“, – spaudos konferencijoje kalbėjo Europos Parlamento pirmininkas.

Paklaustas apie sankcijas Baltarusijai, kurių būtų galima tikėtis ateityje, D. M. Sassoli neatmeta galimybės ir toliau jas griežtinti.

„Kalbant apie sankcijas, manome, kad tai veiksmingas būdas. Kaip kalbėjome su premjere, jos gali būti suintensyvintos, todėl nenorime grįžti atgal. Kaskart, kai paliečiama piniginė, vyksta reakcija, ir matėme, kad ji gali būti teigiama“, – sako D. A. Sassoli.

Tiesiogiai – iš Medininkų: EP pirmininko Sassoli ir Baltijos šalių parlamentų pirmininkų spaudos konferencija

Taip pat Europos Parlamento pirmininkas tvirtina, kad sankcijų tikrai nebus atsisakoma.

„Tikrai neatsisakysime sankcijų. Reikalaujame politinių kalinių išlaisvinimo – tie agresyvūs faktai, kaip lėktuvo nukreipimas ir jaunuolio Romano (Protasevičiaus – Delfi past.) pagrobimas, kuris dabar yra namų arešte, buvo pažeminimas prieš savo bendruomenę. Mes norime, kad už jį būtų atlyginta, ir norime, kad politiniai kaliniai būtų paleisti. Neatsisakysime šių reikalavimų“, – teigia jis.

Trečiadienį oficialaus vizito į Lietuvą atvyks ir Estijos Rygikogo pirmininkas Jūris Ratas bei Latvijos Saeimos pirmininkė Inara Mūrniecė. Parlamentų vadovai taip pat domėsis situacija pasienyje.

Parlamentų pirmininkai taip pat vyks į Medininkus, kur pagerbs Medininkų žudynių aukas.
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)