„Kariuomenės režimas ir toliau pasitelkia smurtą ir taip veda šalį bedugnės link. Dėl šios priežasties didiname spaudimą, siekdami kariuomenę pasodinti prie derybų stalo“, – teigė Vokietijos užsienio reikalų ministras Heiko Maasas po vaizdo konferencijos su kitų ES šalių užsienio reikalų ministrais.

Sankcijos paveiks ne tik į sąrašą įtrauktus asmenis, bet ir du ekonominius konglomeratus, kurie priskiriami kariuomenei“, – sakė jis.

ES šalių diplomatai pranešė, kad įšaldomas „Myanmar Economic Corporation“ bei „Myanmar Economic Holdings Ltd“ įmonių turtas, šių įmonių darbuotojams uždrausta įvažiuoti į ES. Pastarosios įmonės lyderiauja prekybos, alkoholio, tabako ir vartojimo prekių sektoriuose.
Dauguma pareigūnų, kuriems buvo įvestos sankcijos, yra Valstybės administracijos tarybos nariai. Ši institucija, diplomatų teigimu, kenkia demokratijai Mianmare.

Priemonės įsigalios, jas paskelbus ES oficialiame leidinyje. Praėjusį mėnesį bendrija dėl vasario 1 d. Mianmare įvykdyto karinio perversmo ir žiauraus kariuomenės susidorojimo su protestuotojais sankcijų įvedė chuntos vadovui Min Aung Hlaingui ir dar 10 aukšto rango pareigūnų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)