EVA vykdomoji direktorė Emer Cooke virtualioje spaudos konferencijoje 13 val. Grinvičo (15 val. Lietuvos) laiku „pateiks naujausią informaciją apie „AstraZeneca“ vakcinos nuo COVID-19 ir tromboembolijos atvejų tyrimą“.

Pranešime nepateikiama jokių detalių, kas bus pakelbta per spaudos konferenciją, tik nurodoma, jog ją organizuoja Europos Komisija – Europos Sąjungos vykdomosios valdžios institucija.

Amsterdame įsikūrusios EVA saugumo ekspertai antradienį „toliau nagrinėjo“ duomenis apie „AstraZeneca“ preparatą. Anksčiau kelios Europos šalys, įskaitant Prancūzija ir Vokietiją, sustabdė jo naudojimą.

EVA pirmadienį pranešė ketvirtadieniui sušaukusi neeilinį posėdį, tikintis priimti sprendimą dėl bet kokių „tolesnių veiksmų“. Vis dėlto agentūra pridūrė, kad kol kas skiepijimo „AstraZeneca“ vakcina nauda viršija riziką.

Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) ekspertai antradienį taip pat susirinks aptarti vakcinos poveikio.

EVA „AstraZeneca“ preparatą bet kokio amžiaus žmonėms leido sausio 29 dieną.

Tačiau dėl šios vakcinos iškart iškilo rūpesčių – kai kurios šalys paskelbė neleisiančios ja skiepyti vyresnių kaip 65 metų žmonių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)