V. Dombrovskis, kurio centro dešinės partija „Naujoji vienybė“ Latvijoje šeštadienį vykusiuose rinkimuose į Europos Parlamentą sulaukė didžiausio rinkėjų palaikymo, interviu sakė, kad jo sprendimas yra logiškas žingsnis po rinkimų, nes jis tikisi būti nominuotas į kokį nors komisaro postą naujos sudėties Europos Komisijoje.

Jis atsisakė komentuoti savo galimybes būti vėl nominuotam, bet nurodė, kad planuoja dirbti klausimais, susijusiais su Europos Sąjungos biudžetu, lėšomis ir bendrąja žemės ūkio politika.

Už „Naująją vienybę“ savo balsus atidavė maždaug 26,24 proc. dalyvavusių rinkėjų, rodo Latvijos centrinės rinkimų komisijos paskelbti preliminarūs rezultatai.

Už prorusišką socialdemokratinę partija „Santarvė“ balsavo 17,45 proc. rinkėjų, už dešiniojo sparno nacionalinį aljansą „Viskas Latvijai!“ ir „Tėvynei ir Laisvei“ – apie 16,4 proc. rinkėjų.

Ketvirtoje vietoje yra liberalios pakraipos susivienijimas „Už plėtrą/Už!“, surinkęs 12,42 proc. balsų, penktoje – maždaug 6,24 proc. rinkėjų palaikymo sulaukusi Latvijos rusų sąjunga.

Remiantis šiais duomenimis, „Naujoji vienybė“, „Santarvė“ bei „Viskas Latvijai!“ ir „Tėvynei ir Laisvei“ turėtų gauti po du mandatus, „Už plėtrą/Už!“ ir Latvijos rusų sąjunga – po vieną.

Europarlamentarų mandatai turėtų atitekti V. Dombrovskiui ir Sandrai Kalnietei iš „Naujosios vienybės“, Nilui Ušakovui iš „Santarvės“, Andriui Amerikui iš regioninės partijos „Garbė tarnauti Rygai“, kandidatavusiam „Santarvės“ sąraše, taip pat Robertui Zylei ir Dacei Melbardei iš „Viskas Latvijai!“ ir „Tėvynei ir Laisvei“ bei Tatjanai Ždanokai iš Latvijos rusų sąjungos.