Šis, koncertams, parodoms, sporto ir kito pobūdžio renginiams skirtas statinys – vienas iš didžiausių projektų regione, kuriam panaudotos Europos Sąjungos investicijos. Iš Europos Sąjungos biudžeto, kurį tvirtina Europos Parlamentas, arenos statytoms buvo skirta daugiau nei 14 mln. eurų.

Gyventojai ir miesto svečiai, areną vadina patraukliausia susibūrimų vieta Kaune. Skaičiuojama, kad miestui arena jau spėjo atsipirkti ir ji ne tik didina žinomumą, bet ir suteikia finansinę grąžą.

„Čia yra didžiulis pasiekimas, tai šaunu, tai puiku! Tai dar kartą rodo, kaip yra svarbios tos investicijos Lietuvos žmonėms, kurios ateina iš mūsų ES biudžeto, ir kuriam pritarė Europos Parlamentas“, – pabrėžia Europos Parlamento narė Vilija Blinkevičiūtė.

Kauno Žalgirio arena

„Kauno arena“ Europoje ekspertų pripažinta viena geriausių. Sezono metu čia surengiama per pusšimtį krepšinio rungtynių.

„Čia tas fenomenas, kuris paskutinius du metus eina, kur iš eilės parduodamos pirmos rungtynės, Europoje niekas negali pasigirti tokiais skaičiais, „soldautiniai“ renginiai tampa Žalgirio tradicija. Pačiam tenka keliauti po pasaulį, matyti įvairias arenas galiu pasakyti, kad šita arena labai jauki viduje, galim kalbėti išorė tokia, vieniems patinka kitiems ne, architektas sakė, jeigu apie statinį kalbama, vadinasi jis savo pasiekė“, – sako LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas.

Pasak Kauno mero patarėjo Simono Kairio, arena atneša miestui tiesioginių ir netiesioginių naudų, kas daro šį objektą tikrai išskirtiniu.