„Bulves mėgsta visi. Tačiau niekas nenori būti bulve. Bulvė buka, akyta, žemėta, ją neįdomu skusti, ir nuobodu tarkuoti. O visų blogiausia – bulvė ant sofos. Drybsanti su nuotoliniu pulteliu, kai gyvenimas eina pro šalį. Snaudžianti, kai šalia kuriama istorija. Tinginti ir prokrastinuojanti, o po to bambanti, kad liko tik bulvienės dieta. Ir nieko nėra lengviau, kaip netapti bulve – tiesiog pakelti savąją nuo sofos, žengti kojomis ir kilstelti ranką. Ir parodyti, kad čia ne tik bulvių kraštas. Čia naujoji Europa – alkana entuziazmo, jaučianti momento svarbą ir galinti keisti“, – taip rašoma Europos Parlamento informacijos biuro pranešime spaudai.

Į šventę susirinkę vilniečiai bandė pakelti bulvę nuo sofos ir įsiamžinti su ja, juk ateiti balsuoti privalo kiekvienas, norintis, kad Lietuva ir Europa kuo labiau atitiktų jo poreikius ir norus.

Simboliška paralelė su bulve turėjo priminti kiekvienam, kaip svarbu netingėti atlikti savo pilietinę pareigą, tiek per prezidento rinkimus, tiek per artėjančius rinkimus į Europos Parlamentą, kurie vyks gegužės 26 d.

Daugiau akimirkų iš šventės „mES – šeima 15 metų“: