„Mes žinome, kad netvarkingas „Brexit“ pakenks visiems, bet, ko gera, Didžiajai Britanijai jis pakenks labiausiai. Todėl norėčiau kreiptis į kolegas britus: pastarosiomis dienomis jūs įtikinamai įrodėte, kad suprantate juodąjį humorą, tad dabar mes dedame viltis į jūsų legendinį pragmatizmą ir realybės jausmą“, - pabrėžė Vokietijos diplomatijos vadovas.

Pasak jo, pernai Briuselyje suderinta sutartis tapo realybe dėl abiejų pusių kompromisų, ir vargu ar ji bus svarstoma dar kartą. „Mes padarysime visa, kad „Brexit“ būtų kuo sklandesnis“, - pareiškė H. Maasas. Bet politikai Londone turi susitarti tarpusavyje, kuriuo keliu jie ketina eiti, pridūrė jis.

Didžiosios Britanijos parlamento Bendruomenių Rūmų deputatai antradienį atmetė sutartį su ES dėl „Brexit“ sąlygų. Per lemiamą balsavimą 432 parlamentarai stojo prieš sutartį, kurią Londonas ir Briuselis aprobavo praėjusių metų lapkritį po pusantrų metų trukusių derybų. Didžioji Britanija turi palikti ES jau po 73 dienų. Bet ES vadovai jau ne kartą pareiškė, jog jei Londone nepavyks aprobuoti šios sutarties, tai Briuselis nedarys jokių nuolaidų ir „Brexit“ įvyks be sandorio.