P. Moscovici kalbėjo spaudos konferencijoje Paryžiuje po savo paties komentarų, kad Italijos fiskaliniai planai yra viena iš nežinomybių, temdančių Europos ekonomikos augimą.

Įtampa dėl prekybos ir Didžiosios Britanijos pasitraukimo iš Europos Sąjungos yra kiti du pagrindiniai veiksniai, darantys įtaką ekonomikos augimo perspektyvoms, sakė P. Moscovici.

„Komisija yra atvira dialogui, nes mes turime rasti sprendimą pagal bendrą sistemą“, - pažymėjo komisaras.

„Ši sistema yra euro zona“, kuri buvo sukurta taikant taisykles, kurios „nėra nei griežtos, nei kvailos. Jos yra lanksčios“, teigė jis.

„Pokyčiai (Italijos biudžeto projekte) yra galimi ir reikalingi“, - tęsė jis, primindamas Italijos vicepremjero Luigi Di Maio pirmadienį išsakytus komentarus, kad jo vyriausybė gali nustatyti mažesnį deficitą įtampai su Europos Komisija sumažinti.

Spalio 23 dieną Komisija atmetė 2019 metų Romos biudžeto projektą, kuriame buvo numatomas 2,4 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP) deficitas.

Briuselio pareigūnai įvertino, kad jis gali pasiekti net 2,9 proc. ir gerokai viršyti ankstesnės vyriausybės įsipareigojimus (0,8 proc.).

Italijos vyriausybė iki šiol atsisakydavo keisti išlaidų didinimo planus, nes šie turėtų paskatinti ūkio augimą.