Dar ir dabar sugrįždamas į tėvų namus Mino jaučiasi tikru vaiku ir tai, anot jo, gyvenime kartais tikrai praverčia. Tačiau kol kas žinomas vyras savo atžalų dar neturi, nors apie vaikus svajoja jau ne vienerius metus.

„Geriausia dovana iš mylimos moters – vaikas. Žinoma, iš darbdavio ar verslo partnerio paimčiau „Bentley“, iš mamos – naminės uogienės, o iš banko – pinigų (juokiasi). Tačiau tavo mylimos moters geriausia dovana visada yra dėmesys, vertinimas, jausmas ir vaikas.

Mindaugas Mickevičius-Mino su mylimąja Viktorija /Foto: Asta Mažutienė

Vaikus galima ir reikia išmokyti labai daug dalykų, net nežinau ar kažkurie būtų svarbesni už kitus ar svarbiausi. Norėčiau išmokinti tinkamo požiūrio į kitus žmones ir aplinką, pagarbos kitam asmeniui, saves supratimo, suradimo ir realizavimo gyvenime“, – pasakojo pašnekovas.

Paklaustas, ką laiko idealiais tėvais, M. Mickevičius pastebėjo, jog tėvų ir vaikų supratimas gali keistis, o ir idealumą pasiekti dažnai gali būti sunku. „Turi rodyti tokį pavyzdį kokios elgsenos ir iš vaiko tikisi, turi padėti atsiskleisti, sudominti ir mokslu ir sportu ir muzika. Padėti suprasti ir pareigas ir leisti būti vaiku, pasimėgauti visais vaikystės privalumais“.

Mindaugas Mickevičius-Mino

Vaikų klausimai:

– Kas yra verslas?

Labai keistas žodis. Tikiuosi, kad čia nėra tas žmogus ar gyvūnas, kuris daug vartosi. Suaugusių pasaulyje tai yra toks užsiėmimas, kai gali kitiems žmonėms ką nors duoti, juos išmokai, palinksmini, apkrauni reikalingais ir nereikalingais daiktais, gauni jų laiką ir daug pinigų. Žinoma, tas, kuris tai sugalvoja, gali skristi atostogų prie baseino, kur duoda nemokamai valgyti (juokiasi).

– Kur žiemą išskrenda paukščiai?

Jie yra protingi ir supranta, kad turi sparnus ir gali skristi kur tik nori, todėl skrenda ten, kur yra baseinai su nemokamu maistu bei nėra sniego.

– Kodėl taip daug žmonių vienu metu ryte išvažiuoja į gatvę ir stovi?

To nesuprantu ir aš. Gal jie kartoja tai, ką daro ir kiti? Jei važiuoja kiti, užsimano ir jie? Aš tikrai važiuočiau kai kitų nėra ir gatvės tuščios.

– Kas yra Fortūna?

– Saldainiai! Aš juos labai mėgstu.

– Iš kur bitės gauna medaus?

Ir aš pastebėjau, kad visos bitės turi medaus, o vėliau siunčia jį į kioskus ir parduotuves, kad žmonės jį pirktų. Manau, kad jos turi slaptus sandėlius ar kokias kitas vietas, kurių žmonės nežino ir iš ten suneša medų į savo namus (avilius). Tada jų tarpininkai medų supila į stiklainius, užklijuoja užrašus ir nuveža į parduotuves. Tačiau kur bitės deda savo uždirbtus pinigus, aš tikrai nežinau.

Mindaugas Mickevičius – Mino

– Kodėl negalima juoktis iš draugų?

Juoktis galima kartu su savo draugais iš juokingų įvykių, kalbų ar filmų, o jei juokiesi iš kito nelaimės - tada tu jau ne draugas, nes sulaužei tikrų draugų taisyklę. Iš draugo juoktis negalima. Paguosk draugą ir juokitės tik kartu.

– Kaip laimėti slėpynes?

Laimėti slėpynių neįmanoma. Čia toks žaidimas, kuris stiprina draugystę, linksmina, bet jame nėra teisėjų. Tai reiškia, kad niekas neišrenka nugalėtojo ir laimi abi pusės.

– Ar galima gyventi be matematikos?

Aišku, kad galima. Negalima gyventi tik be tikslo, meilės ir oro kvėpavimui. Be matematikos gyvena daugiau nei pusę žmonių ir jie vis dar gyvi ir sveiki (juokiasi).

– Per kiek laiko galima nuskristi iki mėnulio?

Jei iš Vilniaus į Vieną galime nuskristi per pusantros valandos, o į Londoną per dvi su puse valandos, tai iki mėnulio ne trumpiau nei per tris valandas tikrai.

– Ar kačiukas gali gyventi su papūgėle?

Tikrai gali, bet turi sutapti jų charakteriai. Kačiukas turėtų nebūti nervingas ir papūgėlė turėtų būti gero būdo, nenervinti kačiuko ir nedainuoti jam nepatinkančių bei nepopuliarių dainų.

– Ką daryti, kad nesinorėtų čiaudėti?

Galima nešioti tokią kaukę, kuri apsaugotų nuo dulkių ir bakterijų, kurios patenka į nosį. Dar galima nusipirkti nuo čiaudulio apsaugančių tablečių, kurios yra apelsinų skonio, bet aš nežinau, ar Lietuvoje tokių parduoda. Jos čia būtų labai populiarios.

– Ar galima klausytis muzikos, jei skrendi aukštai danguje?

– Galima, bet tam reikia leidimo. Leidimai išduodami „Auštai danguje esančių erdvių muzikos klausymo reguliavimo tarnyboje“, jei pateiksi norimų klausyti dainų sąrašą ir paaiškinsi garsumo lygį decibelais. Dar galima gauti kiek paprastesnį kartu skrendančių mamos, tėčio, senelių, vyresniojo brolio ar sesers leidimą.

– Kam kupranugariui kupra?

Dėl grožio ir savo vardo pateisinimo. Koks būtų nesąmoningas gyvūnas, jei būtų kaip kupranugaris tik be kupros, o vadintųsi bekuprannugarinis smėliavaikštis.

– Kiek sausainių galima suvalgyti per dieną?

Tai gali apskaičiuoti pagal formulę. Tos dienos skaičių reikia padauginti iš savaitės dienos skaičiaus ir atimti savo vardo raidžių sumą bei padalinti gautą atsakymą iš šeimos narių, įskaitant gyvūnus, kurie gyvena namuose, skaičiaus. Tačiau tai apskaičiuoti sunku, todėl geriau vadovautis kita taisykle, kuri sako, kad kasdien galima suvalgyti po du sausainius, o jei jie yra labai skanūs, tai gali ir visus keturis.

– Kokį vardą geriausiai duoti šuniukui?

Geriausi vardai yra Bruknė arba Snikersas.

– Kaip sustabdyti juoką, kai auklėtoja liepia pabūti tyliai?

Tai neįmanoma. Tai yra nekontroliuojamas ir nesustabdomas dalykas, kuris paprastam žmogui yra neįveikiamas ir tik supermenas bei žmogus-katė gali jį sustabdyti. Bet šiaip tai auklėtoja turėtų žinoti, kad išleistas juokas nebesugaunamas ir jis tik pats gali sustoti. Geriausia kai auklėtojos juokiasi kartu su visais vaikais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (99)