– Auginate berniuką ir mergaitę. Kokie yra jūsų vaikai?

– Drauge su vyru Ričardu auginame vienuolikmetį sūnų Dominyką ir ketverių dukrelę Izabelę. Nors juos skiria septyneri metai ir ganėtinai skirtingi charakteriai bei pomėgiai (Dominykas domisi futbolu, o Izabelė piešia), jie puikiai sutaria.

Sūnus atviras ir švelnus berniukas. Su juo visuomet buvo daug lengviau susitarti, nei su mažąja mūsų šeimos kovotoja ir gudruole Izabele (juokiasi). Jei jau ji užsispirs, būtinai trūks plyš pasieks savo. Tačiau kelios savybės vienija juos abu. Jie yra žingeidūs ir labai aktyvūs vaikai. Augindami juos drauge su vyru neliūdime. Abu vaikai paveldėjo nemažai tiek mano, tiek sutuoktinio būdo bruožų, kuriuose dažnai atpažįstame ir save vaikystėje.

– Kokias vaikų auklėjimo klaidas prisimenate dariusi ir ko patartumėte jokiu būdu nekartoti būsimiems tėveliams?

– Negalėčiau išskirti konkrečių klaidų. Tik norėčiau, kad tiek ankščiau būčiau turėjusi, tiek ir dabar ar ateityje turėčiau daugiau laisvo laiko, kurį galėčiau leisti su savo vaikais.

Vaikai taip greitai auga ir keičiasi, o prabėgusiu akimirkų atgal nebegrąžinsi. Laikas praleistas su savo vaikais man labai svarbus.

– Kaip dalijatės vaikų auklėjimo ir priežiūros klausimus?

– Su vyru nemėginame vaidinti gerojo ir blogojo policininko. Viskas priklauso nuo situacijos, kurioje tuo metu atsiduri su vaiku ir vaiko elgesio.

Abu ir pagiriame, ir pabarame. Auklėdami vaikus labai stengiamės būti vieningais. Deja, tai tikrai ne visuomet pavyksta, nes kartais man, kaip mamai, vaiko išdaiga atrodo kur kas menkesnė nei tėčiui, tad ir vienodai reaguoti nėra taip paprasta. Augindami vaikus neturime griežto pasiskirstymo kas ką veiks. Kartu stengiamės ir pramogauti, ir rūpintis vaikų užklasine veikla.

– Kokį didžiausią komplimentą iš savo vaiko esate gavusi?

– Man nėra nieko brangesnio už mano vaikų ištartus žodžius „mama, aš tave myliu“. Visi komplimentai prieš juos tiesiog nublanksta.

Lina Brazinskaitė-Tupikovskienė su vyru Ričardu

Vaikų klausimai:

– Kas yra simpatija?

– Tai mažiau nei meilė, bet daugiau nei paprasta draugystė.

– Kam mums dvi akys?

– Kad geriau matytume.

– Kam reikalingos atostogos?

– Kad jų metu galėtum pramogauti, valgyti skanėstus ir niekur neskubėti.

– Kaip sutaikyti savo šunį su kiemo katinais?

– Išdalinti kiemo katinus kaimynams, kad jie gyventų jų namuose, o tavo šuniukas galėtų nevaržomai lakstyti su tavimi kieme.

– Kodėl močiutė vis pavargusi ir negali bėgioti kartu kieme?

– Nes ji yra močiutė. Jai priklauso būti pavargusiai, o ir kitų pareigų ji turi. Kas gi iškeps tau skanių blynų ar nupirks ledų porciją, jei močiutė visą laiką bėgios su tavimi kartu po kiemą?

– Iš kur atsiranda internetas?

– Atkeliauja elektros tinklais, o jų kaip voratinklių priraizgyta visur.

– Kaip žmonės supranta, kad čia jų vaikas ir kur jie randa vaikus?

– Pagal kvapą ir verksmą. Kiekvieno vaikelio kvapas ir verksmas yra kitoks, o suranda visur. Kas ligoninėje, kas namuose...

– Kodėl medžiai neauga namuose?

– Auga. Viskas priklauso nuo medžio dydžio. Yra tokiu mažučių medelių, kurie puikiai telpa net ir mažiausiame kambarėlyje.

– Kaip prisipažinti mamai, kad padariau ką nors blogo? Nesinori, nes pyks.

– Tai pradėk kalbą nuo to, jog šiaip tai tu taip niekuomet nepasielgtum. Juk esi geras vaikas., Tiesiog netyčia taip šį sykį išėjo ir tu jautiesi labai negerai. Svarbu išties apgailestauti dėl to, ką padarei. Mamos širdis minkšta ir jei būsi nuoširdus, ji tikrai nepyks.

– Ar yra tokia šalis, kur galima daryti tik tai, ką nori ir, pavyzdžiui, neiti į darželį?

– Taip, yra. Ji vadinama Fantazijos šalimi.

– Kaip sliekai po žeme gyvena? Ar jie ten turi namus?

– Gyvena puikiai, po žeme jie turi visą sliekų karalystę.

– Kodėl visi kūdikiai vienodi?

– Nevienodi. Tik reikia geriau įsižiūrėti.

– Ar tikrai, jei labai labai skanu, galima praryti savo liežuvį?

– Oi ne. Nesijaudink. Jis (liežuvis) tvirtai laikosi mūsų burnoje, bet jei net ir labai skanu, kramtyti reikėtų neskubant, nes galima į jį įsikąsti.

– Ką didžiausio galima nusipirkti už pinigus?

– Žiūrint ko norėtum ir kiek tau metų. Kažkas perka kelionę į mėnulį, o kažkas ir visą mėnulio gabalėlį.

– Kodėl negalima keiktis?

– Nes gali užsidegti. Žmogus keikiasi dažniausiai tada, kuomet pyksta, o kai pyksta jis raudonuoja, labai įkaista. Tuomet neilgai trukus galima ir užsidegti.

– Kaip priversi suaugusiuosius manęs klausytis?

– Eliminuok objektą į kurį tuo metu yra nukreiptas jų dėmesys.

– Kas yra orangutanai ir kur jie gyvena?

– Dažniausiai tai yra hominidų šeimos primatų būrio genties atstovai. Paprasčiau tariant, tai yra tokia beždžionių rūšis, gyvenanti Borneo ir Sumatros salų drėgnuose Atogrąžų miškuose, bet kartais kažką panašus į juos galima sutikti ir miesto džiunglėse (juokiasi).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją