– Koks buvote vaikystėje?

– Visada buvau vaikinukas, kuriam rūpėjo išbandyti vyriškus reikalus: ir automobilį kieme pavairuoti, su draugais pirmąją cigaretę surūkyti, bet dažniausiai su tėvais dėl visko pasitardavau. Klausdavau leidimo, todėl retai nusižengdavau ir „velnių“ gaudavau (juokiasi). Su tėvais mano santykiai visada buvo draugiški, o seneliai buvo mano užtarėjais.

– Kada tėvai pastebėjo talentą muzikai ir kaip kitiems tėvams laiku pastebėti, kad vaikas turi muzikinį talentą ir klausą?

– Būdamas šešerių parsivežiau senelio armoniką, o namuose jau buvo akordeonas. Visada anksti ryte keldavausi tam, kad galėčiau pagroti ir niekam netrukdyti, tačiau miegančius namiškius visada prikeldavau (juokiasi). Taip tėvai nusprendė mane leisti į muzikos mokyklą.

Maži vaikai dažnai į rankas ima muzikinius instrumentus, bando jais groti ir jiems nebūna gėda, todėl svarbu nepraleisti to laiko ir stebėti vaiką, paskatinti jį.

– Dabar pats esi dviejų mergaičių tėtis, o sakoma, kad tėčiai dukroms visada yra atlaidesni. Ar tiesa?

– Tikrai Lėja ir Andrėja yra mano numylėtinės. Stengiuosi kuo daugiau laisvo laiko praleisti su jomis ir ne tik bendrauti, diskutuoti, bet ir į žaidimų labirintus kartu leistis. Griežčiau auklėti taip pat tenka man. Mama turi išlikti joms geriausia drauge.

– Kokią svarbiausią tėvystės pamoką esate supratęs?

– Pirma pamoka tokia, kad visada turi keltis anksčiau ir su šypsena tam, kad įrodytum, jog geriausia diena yra šiandien. Antra išmokta pamoka yra apie darbus. Juos planuoti reikia taip, kad liktų laiko laisvalaikiui su vaikais. Tavo laikas nėra tik tavo. Reikia išmokti juo dalintis. Taip pat reikia išlikti budriam ir visada pasiruošusiam atsakyti į netikėčiausius ir kebliausius klausimus. Vaikai yra ekspertai iš prigimties, todėl verta suteikti jiems realias galimybes išbandyti save, o tuos išbandymuose dalyvauti ir jums patiems ar bent prisidėti.

– Kokį patarimą galėtum duoti vyrui, kuris galbūt dar tik svarsto apie tėvystę?

– Dvejoti neverta, nes tai suteikia gyvenimui prasmę. Vyrui norisi būti atsakingu, reikalingu ir kažką padaryti laimingu. Lengva nebus, bet tikrai verta (šypsosi).

Vaikų klausimai:

– Kam reikalingas pavasaris? Kodėl iš karto negali ateiti vasara?

Meilė prasideda nuo pirmo bučinio. Vaikas tampa suaugusiu. Viskas sukasi ratu,ir tai - įdomu, bet besimokydamas mokykloje aš taip pat visada laukiau vasaros atostogų ir galvojau, kam reikalingas pavasaris (juokiasi).

– Kodėl saulę piešiame geltoną, nors ji taip toli, kad jos spalvos nematome?

Saulė yra baltos spalvos ir tik atspindi geltoną šviesą. Man ši spalva asocijuojasi su laime, nes maži vaikai kiekvieno piešinio kamputyje nupiešia geltoną saulę.

– Ar įmanoma po vandeniu verkti?

Jeigu nori verki, kad visi matytų – neapsimoka, o jei nori verkti vienas – įmanoma.

– Kas yra sėkmė?

Sėkmė yra pabusti kiekvieną rytą su šypsena ir suvokti, kad viskas (tiek geri, tiek ir blogi dalykai) turi ir pradžią, ir pabaigą. Sėkmė aplanko draugui nusišypsojus ir kai kažkas pasakė kažką gero ar kai tikrai pasisekė kažką naudingo nuveikti.

– Kaip mamos išprašyti šuniuko?

Man vaikystėje pavyko įtikinti tėvus, kad reikia šuniuko, nes noriu kažkuo rūpintis. Tačiau reikalas sunkus. Ypač jei nežinai, ar tikrai jo reikia.

– Kas yra melancholija?

Turbūt ji ateina kai už lango lyja ir tau liūdna, o iš kažkur girdisi nostalgiška melodija. Tiuomet apima toks ilgesys kažko labai mielo.

– Kodėl žmonės rūko, jei smirdi?

Jie nori smirdėti. Tai ne mada, o norėjimas įrodyti, kad nieko kito negali tuo metu veikti. Bet jei gali, geriau niekada to nedaryti.

– Kaip pasakyti mergaitei, kad ją myliu?

Sunku. Aš į kuprinę įdėjau laiškelį. Nežinau, ar ji suprato, bet jai patiko (šypsosi).

Andrius Rimiškis


– Kur rasti laiko?

Laikas skuba ir slepiasi. Jei nemokėsi jo rasti, labai greitai praeis pro šalį ir liks nepadaryti darbai. Reikia išmokti jį planuoti.

– Kodėl visi kūdikiai yra tokie vienodi?

Kai būsit tėčiai ir mamos, suprasite, kad jie visi labai skirtingi. Tik visi jie moka verkti, nes nori būti laimingi.

– Kur vakare pradingsta saulė?

Mažas galvodavau, kad ji eina miegoti, o dabar žinau, kad ir kitoje pasaulio pusėje žmonės jos laukia. Žemė keliauja ratu aplink saulę.

– Koks pinigas yra pats didžiausias?

Tas, kurį uždirbi pats.

– Ar Anglijos karalienė gali pati viena išeiti, pavyzdžiui, į parką ar parduotuvę ir linksmai praleisti dieną?

Visiems mums reikia pabūti vieniems ar parke su draugais. Net ir karaliams. Tačiau juos lydi apsaugos darbuotojai, bet aš manau, kad karalienė visada randa laiko jei ir neišeiti iš rūmų, bet pabūti viena.

– Kam reikalingi šiokiadieniai?

Kad šventadieniai būtų laukiami, reikšmingi ir prasmingi.

– Kas būtų jei neliktų bandelių?

Oi kiek daug būtų dailių figūrų (juokiasi).

– Kaip pažinti tikrą draugą?

Tikras draugas niekada nesijuoks iš tavo nelaimės, visada sakys tik tiesą, kad ir kokia ji skaudi būtų ir primins, jei ką pamiršai. Jis džiaugsis kartu, jei tau pasisekė, bet ir tu turėsi atsakyti tuo pačiu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)