Nuo vaikystės linkusi į kūrybą M. Vilčiauskaitė anksti pradėjo kurti. „Aš ne tik kurdavau pirmąsias savo dainų užuomazgas, bet ir piešdavau, lipdydavau. Augau pakankamai laisvoje atmosferoje, todėl neprisimenu, jog namuose būtų daug draudimų ar suvaržymų.

Buvau tikrai labai patogus vaikas, nes kažkaip lengvai prisitaikydavau prie aplinkos ir visada buvau susidomėjusi savo pačios kūryba“, – šypsodamasi pasakojo ji.

Dabar augindama beveik ketverių sūnų Praną atlikėja svarsto, jog iš savo tėvų perėmė geruosius auklėjimo metodus, kurie padeda skatinti vaiko kūrybiškumą. „Svarbu tai skatinti, o kartu ir pagirti, lavinti vaizduotę, mokyti viską sukurti pačiam. Taip puoselėju ir savo sūnelio kūrybiškumą“, – DELFI kalbėjo dainininkė.

Tiesa, paklausta, ar iškyla kokių nors sunkumų auginant berniuką, pašnekovė tik nusišypso. Ji sako, kad visuomet save įsivaizdavo kaip berniuko mamą. „Man tikrai neiškyla jokių sunkumų, nes dar neturėdama vaikų visada save įsivaizdavau kaip berniuko mamą (šypsosi) ir mano charakteris labai stiprus, todėl, manau, kad su tokia mama smagu augti (juokiasi)“.

Taip kūrybingai augindama sūnų ji pastebi, kad mažylis jau turi ir savo muzikinį skonį bei pats renkasi, kokių atlikėjų dainų klausyti. „Jam nepatinka pigus popsas ir jis visada renkasi kažką kokybiškesnio (šypsosi). Jis taip pat gabus piešimui, lanko futbolą, todėl šiuo metu jame susipynė sportas ir kūryba.

Aš pati esu ta mama, kuri leidžia jam laisvai rinktis tai, kas patinka. Jis yra laisvas žmogus, kuriam aš tiesiog padedu augti ir būsiu laiminga, kad ir ką jis bepasirinktų“, – pasakojo atlikėja.

Tačiau kartu Migloko pripažįsta, jog auginant sūnelį buvo ir sunkumų norint su juo susikalbėti. „Jis viską visada darydavo priešingai. Man pačiai buvo sunkus skyrybų su vaiko tėvu etapas, o tai darė įtaką ir mano motinystei, bet greitai atsistačiau. Man padėjo meditacijos ir reguliarus sportas bei šeimos parama“.

Paklausta, kokią mamą laiko idealia, Miglė sakė, jog tai mama, kuri moka pasiaukot, bet kartu nepamiršta ir savęs pačios.

Gera mama, nepaisant to, koks jos vaikutis gali būti neklaužada, visada kartos, kad jį myli ir stipriai apkabins. Ji taip pat nesikiša į unikalius vaiko pasirinkimus, o tiesiog yra visada šalia tam, kad padėtų ir apsaugotų“, – svarstė žinoma moteris.

Vaikų klausimai Migloko:

Kur yra kosmosas ir kaip į jį nuvykti?

Kosmosas yra tokia beribė erdvė su daug spalvotų taškiukų ir begalybe spindinčių žvaigždzių. Nuvyktų ten galima tiesiog svajojant. Greičiausias kelias – stipriai užsimerkti ir mes jau kosmose.

Ar galima niekada neužaugti ir kaip tai padaryti?

Galima visada išlikti kaip vaikui tyram. Būti vaiku – tai būti savimi. Reiškia, kad esame laisvi ir darome tai, ką norime. Aš dažniausiai esu vaikas (juokiasi).

Jei vaikai valgo tam, kad augtų, kam tada valgo suaugusieji?

Mes valgome tam, kad augtume, o užaugus valgome tam, kad palaikytume jėgas ir energiją. Būtent dėl šios priežasties visada gerai rinktis sveiką ir šviežią maistą.

Kam reikalingas tas seksas?

Pirmiausiai jis yra reikalingas tam, kad atsirastų nuostabiausi vaikai. Vėliau ir tam, kad labai stipriai mylėdami kitą žmogų galėtume jam padovanoti kažką ir apsikeisti gera energija.

Mama vis kalba apie kantrybę ir kad jos nebėra. Kas tai ir kur gauti daugiau?

Ir man būna dienų, kai sakau sūnui, kad jau senka kantrybė. Ypatingai tada, kai jis labai siaučia, bet tada, kai pasakau, įkvėpiu ir, rodos, tampa ramiau ir štai taip jaučiu, kad ir kantrybės atsirado daugiau.

Kodėl žmonės būna stori?

Kai kurie žmonės stori yra natūraliai, o kai kurie jų tiesiog daug valgo ir nejuda. Tačiau aš manau, kad stori žmonės taip pat yra gražūs.

Migloko / FOTO: Martyno Stankaičio

Kokio dydžio yra pasaulis?

Pasaulis tikrai yra labai didelis ir diesnis už mus, žmones, todėl esu visada linkusi pasikliauti gamtos jėgomis ir ciklų tėkme. Tiesiog einu ten, kur tos jėgos mane neša.

Kas nutinka žmogui mirštant?

Jis pavirsta vienaragiu ir amžinai nardo kosmose tarp vaivorykštės spalvų taškelių bei nuostabiausių žvaigždžių, skambant geriausioms „Jackson's 5“ dainoms.

Kodėl jūra tokia sūri?

Jūra yra sūri todėl, kad galėtų išgydyti žmones. Pabandykite išsimaudyti Raudonojoje jūroje. Jau po pirmojo pasiplaukiojimo jausitės tiesiog daug geriau.

Kaip tėvai sužinojo mano vardą? Negi pats pasakiau?

Tėvai tikriausiai sugalvoja (juokiasi).

Ant ko auga sumuštiniai?

Sumuštiniai auga ant mamos rankyčių. Na, o sluoksniai dėliojasi pagal tai, kokius produktus mėgsta vaikučiai.

Ar naktį saulė slepiasi už mėnulio, kad jis taip pat šviečia?

Naktį saulė tikriausiai miega.

Iš kur gauti brolį? Sako, kad gandrai atneša, bet kaip su juo susitarti?

Paprašykit tėvelių. Manau, kad paprašius ir brolis ateis.

Ką veikia gaidžiai? Koks jų darbas? Vištos deda kiaušinius, o jie?

Gaidžiai apvaisina vištas ir tada rytais gieda dainas.

Kaip sugrįžti į vakar dieną?

Tam yra nuostabus dalykas. Pavyzdžiui, prisiminimai ir nuotraukos ar vaizdo įrašai. Kai man labai norisi susigrąžinti dienas iš praeities, įkrentu į prisiminimus, kuriuos susigrąžinti padeda senos nuotraukos ir vaizdo įrašai.

Kodėl negali snigti vos tik užsimanius lipdyti sniego senį?

Nes sninga tik tuomet, kai pati gamta to nori (šypsosi).

Ar galima žaisti ir užaugus?

Galima ir visada išlikti vaikišku, nepamiršti, kaip smagu yra žaisti. Jei turėsite savo vaikų, jums bus smagu žaisti kartu su jais ir nepamiršti visų mėgstamų žaidimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)