Vilniaus vystymo kompanija gruodį paskelbė tris architektūros konkursus ugdymo įstaigoms projektuoti – dviem darželiams ir mokyklai.

Architektūrinio projekto konkursuose ieškoma geriausios idėjos. Naujų švietimo įstaigų pastatai turi būti modernūs ir suplanuoti taip, kad atitiktų šiuolaikinės Vilniaus ugdymo įstaigos taisyklių reikalavimus.

Darželis Bieliūnų 5 ir 9  III dalyvis

„Savarankiškoms, laisvoms ir atsakingoms asmenybėms ugdyti reikia fizinės aplinkos, kuri būtų „trečiuoju mokytoju” kartu su mokymo programa ir pedagogu. Todėl naujas ugdymo įstaigas projektuosime tik architektūrinio konkurso keliu”, – pranešime žiniasklaidai sako mero pavaduotojas Tomas Gulbinas.

Darželis Bieliūnų 5 ir 9  IV dalyvis

Naujos Bajorų mokyklos (Bajorų kelias 12) projektuotojų buvo prašoma sukurti pastatą, kuriame patalpų išdėstymas būtų lankstus ir universalus, patogus naudotis kiekvienam. Šioje mokykloje turėtų mokytis beveik 1000 vaikų. Konkurse buvo numatyta sąlyga, kad mokykla po pamokų turėtų tapti bendruomenės traukos centru. Svarbi ir kraštovaizdžio dalis – mokyklos aplinka turi būti žalia, kuriami natūralistiniai želdynai.

Mokykla Bajorų 12 III dalyvis

„Architektūros konkursais keliame aukštyn viešųjų pastatų kokybės standartus ir nustatome švietimo įstaigų tendencijas. Kuriame ateities kartoms, todėl iš projektuotojų visada tikimės idėjų, esančių keliais žingsniais toliau. Gauti pasiūlymai džiugina savo įvairove ir vizija, kad rytojaus mokykla turi būti atvira ir motyvuojanti”, – sako Vilniaus vystymo kompanijos vadovas Saulius Barauskas.

Mokykla Bajorų 12 II dalyvis

Vilniaus vystymo kompanija gavo keturis Bajorų mokyklos projekto pasiūlymus. Vienas pripažintas pažeidęs konfidencialumo reikalavimą, todėl vertinimo komisijai perduoti trys pasiūlymai.

Darželis Žemynos 2C III dalyvis

Didžiausio projektuotojų dėmesio sulaukė Perkūnkiemyje statomas 410 vietų darželis (Bieliūnų g. 5/9). Konkursui pateikti keturi pasiūlymai, visi jie perduoti vertinimo komisijai.

Mokykla Bajorų 12  I dalyvis

Lopšelis-darželis Žemynos g. 2 C sulaukė trijų pasiūlymų, visi jie atitinka reikalavimus ir bus vertinami komisijos jau balandžio 13 dieną.

Darželis Žemynos 2C I dalyvis

Geriausių idėjų autoriai bus apdovanoti premijomis: pirmos vietos laimėtojui skiriama 9 tūkstančių eurų, antros – 7 tūkstančių eurų, trečiosios vietos – 4 tūkstančių eurų premijos. 

Darželis Žemynos 2C II dalyvis

Su laimėtojais bus pasirašomos projektavimo sutartys, tikimasi tai padaryti iki vasaros vidurio. Projektavimui numatomas 12 mėn. terminas. Mokykla ir darželiai bus pastatyti 2025 m.

Darželis Bieliūnų 5 ir 9  II dalyvis
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją