„Delfi Rytas" studijoje viešėjusi vaikų literatūros specialistė Eglė Baliutavičiūtė pristatė knygynų naujienas ir trumpai papasakojo apie kiekvieną iš jų.

Marissa Meyer „Beširdė“

Knygos

Ketrina gali didžiuotis, kad yra viena geidžiamiausių merginų Širdžių Karalystėje, kuriai neabejingas net svajonių jaunikis Širdžių Karalius, tačiau ją domina ir džiugina visai kas kita. Ši puiki konditerė su geriausia drauge svajoja atidaryti nuosavą kepyklėlę. Aišku, jos motina apie tai nenori nė girdėti, dukteriai ji numačiusi kitokį likimą – kelią į karalienės sostą.

Pokylyje Ketė sutinka paslaptingą gražuolį rūmų juokdarį Džestą, jis iškart jai krinta į akį. Rizikuodama užsitraukti karaliaus nemalonę ir supykdyti tėvus, ji pradeda slapta su juo susitikinėti. Užuot paklususi tėvams, Ketė norėtų susieti savo likimą su mylimuoju. Bet šalyje, kurioje klesti stebuklai, kur esama pakvaišėlių ir pabaisų, viskas ne taip paprasta...

Christopher Paolini „Paveldėjimo“ ciklas

Knygos

Kai Eragonas miške randa nusvidintą mėlyną akmenį, nutaria, kad tai yra nuostabus radinys vargšo ūkininko vaikui; galbūt už jį galės nupirkti maisto žiemai. Bet kai iš keistojo akmens išsirita drakoniukas, Eragonas suvokia, jog susidūrė su senu, kaip pati Imperija, palikimu.

Per vieną naktį jo paprastas gyvenimas sugriūva, ir jaunuolis atsiduria naujame, pavojų kupiname magijos pasaulyje. Klausydamas senojo pasakotojo patarimų, senoviniu kardu ginkluotas Eragonas su savo bičiule drakone stengiasi išlaviruoti tarp Imperijos pakalikų ir jos priešininkų.

Ar sugebės Eragonas prisiimti legendinių Drakonų Raitelių atsakomybę? Juk šis jo sprendimas gali nulemti Imperijos likimą...

Gwenda Bond „Įtarūs protai“

Knygos

Paslaptinga laboratorija. Grėsmingas mokslininkas. Pribloškianti istorija. Jei manote, kad žinote tiesą apie Vienuoliktosios mamą, pasiruoškite – ši jaudinanti neįtikimai populiaraus serialo „Stranger Things“ priešistorė jus tiesiog sukrės.

1969 metų vasara. Amerikos jaunimas veliasi į konfliktus savo tėvynėje ir už jos ribų, bet ramiame Indianos miestelyje koledžo studentės Terės Aives gyvenimas, regis, nesusijęs nei su karu Vietname, nei su įnirtingais jo priešininkų protestais Vašingtone.

Bet pasaulis keičiasi, ir Terei jau negana stebėti įvykius iš šalies. Išgirdusi apie slaptą valstybinį eksperimentą, ji užsirašo dalyvauti tyrimų projekte kodiniu pavadinimu MKULTRA. Nuo šiol tie nekrintantys į akis autobusiukai, ta atoki laboratorija giliai miške, tos protą veikiančios medžiagos, kurias tiriamiesiems bruka nekalbūs mokslininkai, virsta mįsle, kurią Terė pasiryžusi įminti.
Hokinso Nacionalinė laboratorija, vadovaujama įtaigiojo daktaro Martino Brenerio, užsiima baisesniais dalykais, nei ji galėjo įsivaizduoti. Norint išsiaiškinti tiesą Terei prireiks kitų „bandomųjų triušių“ pagalbos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)