Tinklalapis huffingtonpost.co.uk pateikė 10 patarimų, kaip išmokyti vaikus žaisti vienus, jei jie įpratę žaisti su jumis.

Nepalikite vaikų vienų kambaryje

Tai yra didžiulė klaida, norint, kad vaikai žaistų savarankiškai. Vaikas turi žinoti, kad yra saugus, kad galėtų laisvai žaisti. Jjo nereikia izoliuoti, uždaryti duris ir palikti vieno. Vaikas jausis daug geriau, jei jūs būsite netoliese.

Valgykite kartu

Tik emociškai patenkintas vaikas eis ir įsijaus į žaidimą. Vaikai nori užmegzti ryšį su savo tėvais. Skirkite laiko knygos skaitymui su savo vaikui, nepertraukiamam bendravimui. Daugelis tėvų pastebi, kad po bendrų pusryčių ar pietų, vaikai mieliau eina žaisti vieni.

Nustokite užiminėti vaikus

Kai kuriems vaikams bus sunku, nes jie įpratę linksmintis prie televizoriaus, vaizdo žaidimų ar su tėvų nurodytomis idėjomis. Bet jei norite, kad jūsų vaikas pasitikėtų savimi, žaisdamas su savimi ar su kitais vaikais, pirmiausia sukurkite su juo tvirtą emocinį ryšį. Tai tarsi akumuliatoriaus įkrovimas. Kai jis bus visiškai įkrautas, jis turės energijos žaisti.

Ribokite laiką prie ekranų

Tyrimai rodo, kad vaikų, kuriems nebeleidžiama laiko leisti prie ekranų, elgesys yra labai panašus į narkomanų. Todėl riboti laiką yra būtina. Suteikite jiems laiko išeiti į lauką ir atsiriboti nuo priklausomybės šaltinių.

Skirkite jiems visą savo dėmesį

Klausykite, ką jūsų vaikas nori pasakyti, ko prašo. Jei jis alkanas, duokite užkąsti. Jei nori ramybės, kartu skaitykite knygą. Prisiminkite, kai mes jaučiame stresą, mūsų vaikai atspindi mus ir gali taip pat tapti niūrūs bei reiklūs.

Turėkite rytinį susitikimą

Šeimoje svarbu turėti rytinį susitikimą, per kurį galima aptarti būsimos dienos planus. Vėliau, pavyzdžiui, per pietus galima susėsti ir pasipasakoti, ką pavyko padaryti.

Pabandykite vesti šeimos žurnalą

Rašykite, ką veiksite kiekvieną dieną. Tegu kiekvienas šeimos narys turi po savo puslapį ir jį užpildo.

Sudarykite savo dienos planą

Dažnai galvojame, kad jei dirbsime 10 valandų per dieną, pasieksime geresnių rezultatų. Be taip nėra. Sudarykite savo dienotvarkę, kada dirbate, kada turite kavos pertraukėlę, kada einate pasivaikščioti. Taip ne tik parodysite puikų pavyzdį vaikams, bet ir patiems bus aiškiau, ką po ko darote.

Žaidimai lauke

Išeikite su vaikais į lauką, bet leiskite ten jiems žaisti patiems.

Iššūkiai

Vyresniems vaikams patinka iššūkiai. Jei jau siūlote vaikams žaidimą, neatskleiskite visko iki galo. Pateikite tik pagrindus: dažykite, pieškite, kurkite. Aprūpinkite juos ingredientais, bet nepateikite recepto. Jums nereikia sakyti: „Pieškite gėlę“, nes kai tik jie baigsis, gali paklausti: „O ką piešti toliau?“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)