Ypatingai smagu, jei savaitgalio rytą norint pagaminti ką tik parsivežtai eglei žaisliuką, viską galima rasti namuose ir iš karto sėsti visai šeimai gaminti. Būtent tokios ir yra šių žaisliukų ant eglutės idėjos.

1 idėja – žaisliukas - snaigė. Snaigei pagaminti reikės:

Kalėdiniai darbeliai

Tualetinio popieriaus ritinėlis;
Žirklės;
Susegėjas;
Guašas ir teptukas;
Siūlas.

Sukarpykite tualetinio popieriaus ritinėlį į penkias lygias dalis. Susekite visus žiedus vieną su kitu ir gautą snaigę nudažykite pasirinkta spalva. Palaukę kol nudžius kabinkite ant eglutės. Šią snaigą galite dekoruoti, priklijuoti įvairiausių blizgančių ar namuose rastų puošybos elementų.

2 idėja – žaisliukas – varpelis, kuris papuoš jūsų eglutę unikaliu vienetiniu rankų darbo žaisliuku. Reikės:

Kalėdiniai darbeliai

Jogurto indelis;
Stalo servetėlė;
Klijai;
Siūlas;
Teptukas;
Įvairūs karoliukai dekoruoti ir kiti turimi namuose papuošimai.

Paimkite jogurto indelį ir ištepkite jį klijais, ir plėšydami stalo servetėlę gabaliukais ją klijuokite ant klijais ištepto indelio. Apklijuotai servetėlei pradėjus džiūti, ištepkite dar kartą klijais paviršių, kad varpelis būtų standesnis. Kai varpelis išdžius, perverkite siūlu, dekoruokite siūlą ir kabinkite ant eglutės.

3 idėja – kalėdinė dekoracija – žibintas - namų šventiniam jaukumui sukurti. Jums reikės:

Kalėdiniai darbeliai

Stiklinis indas (vaza, stiklainis ar kitas indas)
Druska;
Klijai;
Teptukas;
Medžiagos dekoracijoms (eglės šakelės, džiovintas apelsinas, džiovinta citrina, kankorėžis, cinamono pagaliukai ir pan.).

Stiklinio indo išorę ištepkite klijais ir ant klijais padengtos vietos užpilkite druską. Palikite išdžiūti. Tvirtai suaušus klijams ir tvirtai prikibus druskai dekoruokite savo žibintą įvairiais namuose rastais elementais eglės šakele, cinamono pagaliukais, sudžiovintomis apelsino ir citrinos riekelėmis.

Įkurdami savo namuose jaukias ir šventines kalėdines dirbtuves, kalbėkitės su vaikais, dalindamiesi savo dienos įspūdžiais ar dienos nuotykiais bei klausydami jų. Šis laikas, puiki proga papasakoti apie Jūsų šeimoje esančias kalėdines tradicijas bei kokią reikšmę jos turi Jums ir Jūsų šeimos tradicijų tęsimui. Leiskite laiką drauge be jokio rezultato – tiesiog mėgaudamiesi kūrybos procesu! Gražių Jums artėjančių švenčių!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją