Evelyn Miller gimė su dviem gimdomis (uterus didelphs) ir dviem vaginomis, rašo „The Mirror“. Apie tai ji išgirdo tik būdama 20 m. per ginekologinę apžiūrą. Tuo metu sužinojusi, kad laukiasi, ji nutraukė nėštumą. 2020 m. moteris vėl pastojo nuo dabartinio savo sutuoktinio Tomo, ir jie nusprendė susilaukti kūdikio.

Tiesa, turint galvoje, kad Evelyn reprodukcinė sistema yra padalinta į du funkcionuojančius organus, nėštumas buvo rizikingas. Abi gimdos yra vienos vidutinio dydžio gimdos dydžio, todėl kūdikiui – mažai vietos augti.

„Pirmas nėštumas buvo labai rizikingas, kadangi abi gimdos buvo perpus mažesnės už normalią gimdą, man darė daug tyrimų, – pasakojo Evelyn. – Nėštumas nebuvo lengvas – pilvas augo dešinėje pusėje, nes vaisius augo dešinėje gimdoje. Kūdikis augo ne centre, o šone, man skaudėjo nugarą.“

Evelyn negalėjo pagimdyti tradiciniu būdu dėl šoninės kūdikio pozicijos, taigi medikai skyrė cezario pjūvį.

2021 m. birželį Evelyn pagimdė sveiką berniuką, kurį pavadino Oliveriu. Jis gimė 37-ių savaičių, svėrė tik 2,5 kg.

Moteris greitai pasveiko, sustiprėjo, tik nusiminė, kad nepatyrė įprasto gimdymo ir su juo susijusios „magijos“.

„Cezario pjūvis nebuvo toks magiškas, kaip tikėjausi. Esu dėkinga, kad procedūrą atliko sėkmingai, kad viskas buvo gerai, tačiau pojūtis man nepatiko. Kita vertus, pasveikau greitai. Ir man neteko sukti galvos dėl sprendimo, nes elementariai reikėjo daryti cezario pjūvį. 2021 m. birželį pagimdžiau 37 savaičių kūdikį – sveiką berniuką, nors jis ir svėrė 2,5 kg, kadangi mano gimdoje jam nebuvo vietos augti.“

Praėjus trims mėnesiams po gimdymo, Evelyn vėl pastojo, vėl dešinėje gimdoje. Ir vėl 36-ą nėštumo savaitę paskyrė cezario pjūvį.

2022 m. birželį Evelyn pagimdė gražią mergaitę Amy, ji svėrė 2 kg. Dėl mažo ūgio mergaitė tris savaites gulėjo naujagimių intensyviosios terapijos skyriuje.

Šiuo metu Evelyn su vyru nori susilaukti trečios atžalos.

Gydytojas įspėjo, kad dėl dviejų atliktų cezario pjūvių neberekomenduojama pastoti dešinėje gimdoje, ir patarė saugotis nėštumo. Medikai patarė mėginti pastoti kairėje gimdoje, nors tai trikdo moters seksualinį gyvenimą – Evelyn patiria orgazmą tik su dešine vagina.

„Norime susilaukti trečio kūdikio, leidžiama mylėtis tik su kaire vagina, nes dešinėje pusėje daryti jau du cezario pjūviai, gydytojas sakė, kad pastoti dešinėje gimdoje nebegalima, todėl turime saugoti seksualinių santykių metu, – aiškino Evelyn. – \Patiriu orgazmą tik su dešine makštimi, tas man ypač nepatinka.“

Evelyn prarado nekaltybę būdama 17 m., tada ji nežinojo, kad jos reprodukciniai organai skiriasi nuo daugelio moterų. Apie tai ji sužinojo tik pastojusi, būdama 20 m. Nėštumo nutraukimo metu medikams nepavyko rasti embriono, todėl atliko vidaus organų tyrimą ir labai nustebo, pamatę, kad embrionas buvo antroje gimdoje.

„Man palengvėjo, sužinojus, kodėl neįprastai jaučiausi, – prisiminė Evelyn. – Kai pradėjau lytinį gyvenimą, pojūčiai kas kartą būdavo skirtingi, ir tik nėštumo nutraukimo procedūroje sužinojau, kas buvo kitaip. Kai paaiškėjo, kad embrionas tebebuvo gyvas, teko daryti antrą nėštumo nutraukimą, tas buvo skaudu. Be to, dėl mano retos fiziologijos medikai spaudė mane nenutraukti nėštumo. Mano reprodukciniai organai padalinti į du visiškai funkcionuojančius organus, tai reiškia, kad visas nėštumo laikotarpis yra pavojingas, nes abi mano gimdos yra pusės vienos gimdos dydžio, todėl yra rizikos, kad mano gimda – per maža kūdikiui augti. Per [nėštumo nutraukimo] procedūrą gydytojas pradūrė man žarną dėl neįprastos vaginų ir reprodukcinių organų formos. Po šios traumos einu tik pas gerus specialistus.“

Evelyn sako, kad dėl unikalaus savo kūno galėjusi atskirti darbą ir asmeninį gyvenimą, kai dirbo palydove. Ištekėjusi moteris įkūrė prenumeruojamo turinio interneto svetainę „OnlyFans“ ir teigia, per mėnesį uždirbanti 54 829 svarus.

„Vieną vaginą naudojau darbui, kitą – savo asmeniniam gyvenimui, todėl darbas tiek emociniu, tiek fiziniu aspektu man buvo daug lengvesnis, – teigė moteris. – Kai nebedirbau palydove, įkūriau svetainę „OnlyFans“, jai filmuoju turinį su abiem makštimis, mano svetainė labai populiari. Susipažinusi su dabartiniu savo vyru nebedirbu palydove, nes praktiškai neįmanoma palaikyti sveikus, monogaminius santykius, esat sekso darbuotoja. Kai supratau, kad dvi vaginos nėra blogai, prabilau apie tai „Reddit“, socialiniuose tinkluose ir „OnlyFans“. Nesvajoju turėti vieną vaginą. Su dviem vaginomis mano seksualinis gyvenimas gerokai spalvingesnis, manau, svarbu priimti savo kūną, juk visi esame labai skirtingi.“

Dvi gimdos – retas sutrikimas, su juo gimsta apie 0,3 proc. viso pasaulio moterų.

Evelyn teigė: „Raginu jaunas moteris eiti pas ginekologą, jei jaučia, kad kažkas yra ne taip.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją