Taip, perskaitėte teisingai – jau keliose privačiose Lietuvos medicinos klinikose galima rasti paslaugą pavadinimu „lytinių lūpų balinimas“. Vienos tokios procedūros kaina siekia 290–350 Eur, o ją atliekanti akušerė ginekologė dr. Lina Mockevičienė sako, kad estetinė ginekologija, apimanti lytines lūpas koreguojančias procedūras, sparčiai populiarėja ir Lietuvoje.

Kas ir kodėl renkasi balintis lytinių organų zonas bei kaip ši procedūra atliekama – interviu su gydytoja.

– Estetinė ginekologija – turbūt dar ne kiekvienam girdėtas terminas. Papasakokite, kas tai yra?

– Dažnai estetinė ginekologija suvokiama klaidingai. Manoma, kad tai susiję tik su grožiu, bet didžiąja dalimi tai yra gydymas, pagalba moteriai. Gydomosioms estetinės ginekologijos procedūroms priskiriama lazerio terapija, taikoma įvairiems sutrikimams, kuriuos sukelia hormoniniai pokyčiai, gydyti. Lazeriu gydomas makšties sausumas, šlapimo nelaikymas, išsprendžiama skausmingų lytinių santykių problema. Taip pat, aišku, yra ir estetinės grožio procedūros: lytinių lūpų korekcija, balinimas.

– Estetinė ginekologija sparčiai populiarėja visame pasaulyje. Ar Lietuvoje – taip pat?

– Prieš kokius penkerius metus tai gal ir buvo visiškai nežinomas dalykas, tačiau dabar estetinė ginekologija tikrai populiarėja, šia tema gausu ir mokslinės literatūros. Šiuolaikinės moterys jau domisi tokiais dalykais ir renkasi šias procedūras. Tikrai galiu pasakyti, kad tai jau pakankamai populiaru Lietuvoje.

– Paminėjote lytinių lūpų balinimo procedūrą. Kas ir kodėl ją renkasi?

– Kai kurios moterys turi įgimtus dalykus, kai yra sutrikęs melanino pasiskirstymas ir formuojasi pigmentinės dėmės. Kitos moterys – dėl hormoninių pokyčių po gimdymo ar vaistų vartojimo, persirgtų ligų. Kai pigmento pasiskirstymo intensyvumas netenkina moterų, jos balinasi intymias vietas. Procedūrą renkasi įvairaus amžiaus pacientės – nuo jaunų iki vyresnio amžiaus. Drąsesnės, sakyčiau, yra jaunesnės, nebijančios įvairių inovacijų.

– Kaip atliekamas lytinių organų zonų balinimas?

– Tai – lazeriu atliekama procedūra. Iš pradžių tepamas anestetikas, jis laikomas 15–30 min., tada lazerio spinduliu išskirstomas melaninas ir taip panaikinamos pigmentinės dėmės. Tačiau vienos procedūros dažniausiai neužtenka, reikia kelių. Kartais – dviejų ar trijų, kartais – keturių.

– Ar tai skausminga procedūra?

Skausminga, jei nenaudojamas anestetikas. Tačiau dažniausiai tepame lidokaino pagrindo kremą, kuris atlieka nuskausminimo funkciją. Na, o po procedūros keletą valandų toje vietoje jaučiamas karštis.

– Minėjote, kad vienos procedūros, kainuojančios 290–350 Eur, neužtenka, reikia kelių. Ar rezultatas tuomet išlieka visam gyvenimui?

– Taip, pigmentas yra visiškai panaikinamas ir rezultatas gali laikytis visą gyvenimą, nebent vėl įvyksta hormoniniai pokyčiai, pavyzdžiui, dėl nėštumo. Tai gali vėl paskatinti pigmentinių dėmių atsiradimą.

– Lytinių lūpų balinimo procedūrą Lietuvoje atlieka tik dvi gydytojos ginekologės. Jūs – viena iš jų. Ar sulaukiate daug pacienčių?

– Tai tikrai populiari paslauga ir, sakyčiau, sezoniška. Artėjant vasarai pacienčių sulaukiu daugiau, visos gražinasi prieš vasarą. Bet pacienčių yra tikrai daug – per savaitę skiriu vieną dieną būtent tik tokioms pacientėms. Užsipildo visa pilna darbo diena per savaitę.

Ir taip, šią procedūrą Lietuvoje atliekame tik dviese, nes tokie dalykai reikalauja noro tobulėti, reikia dalyvauti įvairiuose kursuose. Tai nėra pirmumo dalykas ginekologijoje, bet aš mokiausi papildomai, vedama smalsumo ir susidomėjimo estetine ginekologija.

– Šiais laikais dažnai pabrėžiama, kad svarbu mylėti ir priimti savo kūną tokį, koks jis yra, nebandant „įtilpti“ į visuomenės primetamus grožio standartus. Kaip manote, kodėl moterys tuomet visgi renkasi tokias procedūras? Ar tai būtų galima sieti su nepasitikėjimu savimi ar noru labiau patikti savo partneriui?

– Nemanau. Priešingai – pasidžiaugčiau, kad moterys rūpinasi savo išvaizda. Ar, pavyzdžiui, plaukų dažymą ar manikiūrą būtų galima sieti su nepasitikėjimu savimi? Tiesiog šiuolaikinės moterys rūpinasi savimi nuo A iki Z, joms svarbi visapusiška gerovė. Jei moteris nori taip atrodyti, jai tai suteikia gyvenimo džiaugsmo, tai kodėl gi ne? Plaukų pakirpimas ar dažymas irgi nėra privalomi dalykai, bet moterys renkasi šias grožio procedūras, nes tada jaučiasi gražesnės, pagerėja jų savijauta. Čia lygiai tas pats.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)