„Preparatų gamintojai patys paprastai duoda 0,1 proc. paklaidą, tačiau tai tikrai tik pavieniai atvejai. Didžiąja dalimi kontraceptines priemones naudojant teisingai nepageidaujamų nėštumų neturėtų būti, – tikina gydytoja. – Jei taip vis tik nutinka, turėtumėte pergalvoti, ar nepamiršote išgerti tabletės, ar nepernešiojote spiralės, ar laiku išėmėte vaginalinį žiedą arba pakeitėte pleistrą, ar ne per ilgai nešiojote rankoje esantį implantą.“
Prieš nusprendžiant naudoti kurią nors kontraceptinę priemonę L. Mockevičienė primygtinai rekomenduoja kreiptis į ginekologą, užuot prisiskaičius neteisingos informacijos ir prisiklausius įvairių mitų ar draugių rekomendacijų. „Parinkus tinkamą metodą, kuris bus priimtinas tai moteriai, ji ir nepageidaujamo nėštumo išvengs, ir jos savijauta bus puiki, o bet kada nutraukus – galės sėkmingai pastoti, – sako gydytoja. – Negalima pačioms savivaliauti. Nėra taip paprasta, kaip su vitaminais – išgėriau ir viskas. Su kontraceptikais sukeliama dirbtinė menopauzė, blokuojamos kiaušidės, taigi vis tiek yra einama prieš gamtą. Todėl būtina pasitarti su gydytoju, juk kiekvienas atvejis yra individualus.“
Interviu L. Mockevičienė papasakojo, kodėl moterys pastoja net ir naudodamos patikimiausias kontraceptines priemones ir kodėl būtinai apsisaugojimo priemonę turi parinkti gydytojas.
– Ar jūs savo praktikoje esate turėjusi tokių pavyzdžių, kad naudodama kontracepcijos priemones moteris vis tik pastojo?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją