Mazgeliai už ausų, kaukę laikančių gumyčių kryžiavimas ar kraštelio užlenkimas – kokių tik versijų norėdami sumažinti kaukę neišbandė tėvai. „Visos šios gudrybės, kaip pasirūpinti, kad kaukė geriau priglustų prie veido, yra sveikintinos, tačiau, deja, retai, kada padeda užtikrinti, kad kaukė tiktų mažiesiems, ypač kai kaukę tenka užsidėti patiems. Vaikams rekomenduojamos naudoti vaikiškos medicinines, kurios geriau priglunda prie veido, patiems vaikams nereikia jaudintis, kaip ją tinkamai užsidėti“, – atsiųstame pranešime sako „Eurovaistinės“ vaistininkė.

Specialistė pataria tėvams vaikus dar namuose pamokyti tinkamai užsidėti kaukę, leisti su ja pabūti keletą minučių, kad vaikai galėtų su ja apsiprasti ir dėvėjimas mokykloje ar prekybos vietose nekeltų streso. Taip pat vaikams reikėtų priminti, kad keičiant kaukę svarbu nusiplauti rankas ir imti ją tik už gumyčių, vengiant liesti veidą dengiančią dalį.

„Medicininės kaukes rekomenduojama keisti kas 3–4 valandas, todėl geriausiai vaikams priminti, kad kaukę pasikeistų, pavyzdžiui, prieš priešpiečius, tuomet ją išmestų ir užkandę užsidėtų naują kaukę. Matydami suaugusiųjų pavyzdį vaikai dažniausiai noriai dėvi kaukes, kartais vaistinėje matome, kad net ir vaikai, kuriems kaukių dėvėjimas nėra privalomas, nori jas užsidėti“, – pastebi vaistininkė.

Vis dėlto, jeigu vaikai nenori dėvėti kaukių, J. Aleknienė pataria jiems paaiškinti, kodėl tai svarbu, o mažesniems galima išrinkti ir spalvotas ar įvairiais piešinėliais puoštas kaukes, kurias jiems būtų patraukliau dėvėti.

J. Aleknienė primena, kad įsigyjant kaukes reikėtų atkreipti dėmesį ne tik į paveikslėlius ar dydį, bet ir į pakuotę, ant kurios turėtų būti pažymėta, kad kaukės yra medicininės, sertifikuotos, apie tai patvirtina ženklas CE. „Vaistinėje galima įsigyti tik medicininių kaukių – tiek įprasto dydžio, tiek vaikams – klientams pageidaujant visuomet parodome pakuotę ir paaiškiname, kaip atpažinti, ar kaukės tikrai medicininės“, – sako vaistininkė.

Taip pat reikėtų nepamiršti, kad vaikai švarias medicinines kaukes turėtų nešiotis ne kišenėje ar kuprinėje kartu su visais daiktais, bet atskirame uždarame maišelyje, kur pavyktų išsaugoti jų sterilumą. Vaikams rekomenduojama įdėti šiek tiek daugiau nei reikiama dienai medicininių kaukių, kad pametę ar ilgiau užtrukę, jie galėtų ją saugiai pasikeisti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)