Pasipylė tėvų klausimai – jei pradės veikti darželiai ir vaikai vėl sugūžės į juos, kas bus? Kaip apsaugoti mažuosius, kad jie nesusirgtų? Pirma noriu pasakyti – deja, bet jie sirgs. Nes tai yra natūralus aplinkoje gyvenančių mikroorganizmų pažinimo procesas. Bijome koronavirusinės infekcijos? Bet ar dėl šios baimės verta uždaryti mažuosius namuose? Juk gimė mažylis į pilną mikrobų pasaulį. Ir jo imuninė sistema tikrai puikiai tvarkosi. Taip, retkarčiais padaro klaidų, bet kaip gi be jų... Tad kaip padėti?

  • Rankas plauti ir dezinfekuoti tikrai jau išmokome ir, tikiuosi, nepamiršime. Tikiuosi, kad ir darželio darbuotojai nepamirš tinkamos aplinkos priežiūros.
  • Kaukes dėvėti? Abejoju, ar kuris mažylis sutiks visą dieną su jomis būti. Taip pat netikiu, kad vaikai vieni nuo kitų per kelių metrų atstumą laikysis.
  • Tikrai būtų geriau, jei vaikai kuo ilgiau būtų lauke – grynas oras nelabai malonus virusams. Tik svarbu – tinkama apranga. Oij kaip kai kuriems tėvams sunku žieminius apdarus į spintas sudėti. Nebijokite, nesušals. Greičiau perkais...
Indrė Plėštytė - Būtienė / Dovilės Čižaitės - Jonikės nuotr.
  • Primenu, tinkamas ir pastovus dienos režimas leidžia vaikų kūneliams nepanikuoti. Tuo pačiu metu gauna maisto, tuo pačiu metu miega – jokio streso. Įspūdžiai taip pat tebūnie tokiu pačiu grafiku. Jau pats metas pratintis prie darželio režimo.
  • Tad gal vitaminais pripildykime, kad nesirgtų? Paskelbus karantiną nudžiugau – pagaliau vaikai namie, tėvai tinkamai juos maitins, nebus skundų, kad darželyje vaikai nieko nevalgo. Deja, kai kurias šeimas bėrimai ir virškinimo sutrikimai nuo saldainių, pernelyg didelio kiekio pyragaičių ar ledų tikrai dažniau aplankė. Nepamirškime – jokie vitaminai neatstos tinkamai subalansuotos mitybos.
  • Jei jūsų vaikas jautresnis, teks skirti jam daugiau laiko atsipūsti nuo darželio darbų. Pertraukėlė vidury savaitės leis jų kūneliams atgauti jėgas. Jei ligoniukas, teks kiek palaukti namuose.

Nuotoliniu būdu atskirti virusų ir bakterijų poveikio neišmoks mažieji, tad belieka juos apgaubti gerų emocijų, tinkamos mitybos bei ramybės kaukėmis. Viskas su jūsų mažaisiais bus gerai. Tik seneliai susitikimo su jais turės kiek palaukti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)