Vonios kambarys lyg nuosavas SPA

Kaip rašoma pranešime spaudai, putos, žaisliniai ančiukai ir muilo burbulai, dažnam vaikui, maudynes pavers žaidimų kambariu, o ne dar viena nemalonia patirtimi.

Pasirūpinkite mėgstamais personažais, būkite kūrybingi ir sukurkite tokią nuotaiką, lyg tai būtų viešnagė geriausiame šalies vaikų SPA!

Speciali priežiūra

Kūdikių ir vyresnių vaikų, oda yra itin plona ir jautri, o plaukai ypatingai sausi, ploni ir trapūs. Taip yra dėl to, jog organizme yra daug žemesnis hormonų lygis, taip pat lėtesnė riebalinių liaukų veikla.
Dažniausiai vaikų plauko struktūra įgauna suaugusiojo iki 12-tų gyvenimo metų, tad visą šį laiką, tėvų skiriamas dėmesys plaukų priežiūrai yra ypatingai svarbus.

Švarūs plaukai – sveiki plaukai

Suaugusiojo galvos oda riebaluojasi kas 2-3 dienas, tad ir plaukus trinkti reikia kur kas dažniau, kūdikiams rekomenduojamas trinkimo laikas, maždaug 1 kartas per savaitę, vyresniems vaikams 1-2 kartus.

Vaikams iki 3 metų ypač svarbu naudoti būtent vaikams skirtą plaukų šampūną, kuriame nėra dirbtinių dažiklių ir kvapiklių, parabenų, mineralinių aliejų. Svarbu, jog specialus šampūnas nedirgintų akių ir nesukeltų ašarojimo. Tokio amžiaus vaikai ypatingai jautrūs aktyvioms produkto sudedamosioms dalims, o tikimybė kilti alerginei rakcijai yra itin didelė.

Nepamirškite atsakingai iššukuoti

Kol plaukai sausi, pirmiausia juos iššukuokite: paskirstykite sruogomis, jei matote, jog yra susidariusių mazgelių, supurškite specialiu sąvėlas mažinančiu, drėkinančiu purškikliu ir švelniai, nuo plaukų galiukų, kylant į viršų iššukuokite plaukus retų dantukų šukomis. Taip išvengsite plaukų pešimo, pažeidimo ir trupėjimo.

Žingsnis po žingsnio

Prieš plaukų trinkimą, vaiko plaukus gausiai sudrėkinkite drungnu vandeniu, naudojamą vaikišką šampūną gerai išputokite delnuose ir tik tuomet, švelniai, be papildomo spaudimo, įmasažuokite į galvos odą. Šampūno likučius išskalaukite, tą patį pakartokite dar 1 kartą.

Baigę procedūrą, švelniai nuspauskite vandens perteklių, netrinkite ir nepalikite vaiko ilgam ranšluosčiu apgaubtais plaukais, leiskite jiems džiūti natūraliai.

Vaikų plaukų priežiūroje džiovintuvo rekomenduojama nenaudoti arba naudoti jį labai retai, kadangi džiovintuvas papildomai sausina galvos odą ir gali paskatinti plaukų išsišakojimą.

Drėkinti ir maitini

Jei norite, kad vaiko plaukai augtų stiprūs ir sveiki, rekomenduojama juos pakirpti kas 6-8 savaites, kasdieną juos drėkinti ir maitinti.

Naudokite papildomas kosmetikos priemones su vertingais aliejais, vitaminais, natūraliais sviestais. Venkite produktų su naftos likučiais.

Kiekvieno plaukų trinkimo metu naudokite nuplaunamą kondicionierių. Jį paskirstykite nuo plaukų galiukų iki plaukų vidurio. Nenaudokite priemonės galvos odos srityje. Gausiai išskalaukite, švelniai nusausinkite plaukus ir naudokite nenuplaunamą plaukų kondicionierių, sąvėlas mažinantį purškiklį arba serumą.

Pateiktais metodais, kompensuosite per mažą, natūraliu būdu pasigaminančių riebalų kiekį, plaukai įgaus papildomą apsaugą, drėgmę, neskilinės plaukų galiukai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)