Publikacijoje rašoma, kad kažkas iš namiškių ištraukė iš telefono kroviklio kištuką, bet pamiršo ištraukti kroviklio kištuką iš lizdo. Nors vaiko mirtį galėjo sukelti kelios aplinkybės (pavyzdžiui, kroviklio techninė būklė), bet tėvai vis vien įspėjami apie potencialų kroviklių keliamą pavojų.

Komentuodama šį incidentą, Karališkosios nelaimingų atsitikimų prevencijos draugijos (angl. „The Royal Society for the Prevention of Accidents“ – RoSPA) konsultantė visuomenės sveikatos klausimais Sheila Merrill pasakė leidiniui „Huffington Post UK“: „Kūdikiai ir maži vaikai iš prigimties smalsūs ir yra linkę tyrinėti pasaulį ragaudami, kišdami viską, ką randa, į burną – tai kelia riziką, kad jie gali užspringti palikto kroviklio laidu ar kad juos gali nutrenkti elektra. Šiuolaikiniame pasaulyje visi esame labai užimti, amžinai nieko nespėjame, todėl nenuostabu, kad pamirštame ištraukti kištuką iš lizdo“.

Vaikai ir elektros lizdas

Sh. Merrill pridūrė, kad RoSPA primygtinai rekomenduoja įkrovus telefono bateriją niekada nepalikti telefono kroviklio įjungto į lizdą, niekada nepalikti kraunamo telefono ant lovos ar baldų – geriau krauti atviroje vietoje, taip pat nerekomenduojama palikti įrenginių krautis per naktį.

Panašus įvykis 2016 m. įvyko Kazachstane. Mamai užmigus, vaikas įsikišo kroviklio laidą į burną. Gydytojai vėliau patvirtino, kad vaikas mirė nuo elektros iškrovos – ant jo rankų aiškiai matėsi nudegimo žymės.

2017 m. Courtney Davis iš JAV feisbuke pasidalino nuotraukomis, kuriose užfiksuota apdegusi jos metų ir septynių mėnesių dukra. Moteris parašė, kad mergaitė rado į lizdą įkištą kroviklį ir įsikišo jį į burną. C. Davis nedelsdama nugabeno vaiką į ligoninę, kur medikai patvirtino, kad vaiką nudegino elektra. Tuo metu nudegimų specialistas iš RoSPA įspėjo, kad vaikui perkandus ar pakramčius į lizdą įjungto elektros kroviklio laidą, tai potencialiai gali baigtis rimtu sužeidimu ar net mirtimi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)