Į slidinėjimo varžybas vaikus pakvietė šeimos pramogų parkas „O kas čia“ ir „Liepkalnio slidinėjimo mokykla“. Įnirtingose varžybose dėl prizinių vietų vaikai varžėsi nuo 10 valandos, visu greičiu slidinėjo net 4 valandas.

Vaikai varžėsi penkiose skirtingose amžiaus grupėse. U6 grupėje pasirodė vaikai iki 5 metų amžiaus imtinai, U8 – 6–7 metų amžiaus vaikai, U10 – 8–9, U12 – 10–11, U18 – 12 metų ir vyresni vaikai. Kiekvienos amžiaus grupės pagrindinių vietų laimėtojams įteikti diplomai ir specialios „Grand SPA Lietuva“ dovanos.

Varžybose dalyvaujančius vaikus atlydėjo jų tėveliai, aplink slidinėjimo varžybų trasas būriuojasi šeimos. Vienas iš tėvų, prieš išlydėdamas sūnų į varžybas, DELFI sakė, jog apie renginį sužinojo vakar, tačiau pastebėjęs, kad vyks varžybos, panoro sudalyvauti.

„Keturiese atvykom, pusė šeimos čia su manimi, kita pusė kažkur ant kalno, ruošiasi varžyboms. Atvažiavome su žmona ir vaikais pačiuožinėti, instruktorius sako, kodėl nesudalyvavus. Didysis ruošiasi, o mes palaikom. Vyresnysis jau trejus metus slidinėja, aš – kelioliką, žmona irgi apie 10 metų. Tai – šeimos tradicija, svarbiausia pamoka“, – šypsosi vyras.

Varžybose dalyvaujančių vaikų ir juos palaikančių tėvų nuotaika liejasi pro kraštus. Viena sutikta šeima žurnalistams netgi paskandavo savo susikurtą šūkį. „Saulėta diena ir pūga – tai jėga!“, – sušuko šeimos nariai ir nusijuokė.

Visą festivalio programą rasite ČIA.

Daugiau festivalio nuotraukų:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)