„Šeima yra lyg maža valstybė, kurioje kiekvienas turime pareigas ir teises. Pas mus šeimoje visi nariai turi savo balsą, įskaitant šunį“, – į klausimą, koks yra jų tvirtos šeimos receptas, atsakė Jurgita ir Kęstutis Kacevičiai.

Pora susipažino studentavimo metais, netrukus gimė dukros Miglė ir Giedrė, bet noras pažinti pasaulį nesumenko, todėl nuo mažų dienų mergaitės visur keliavo kartu su tėvais. Šiandien Delfi studijoje šeima papasakojo, kaip planuoja savo keliones ir kaip neišlaidaudami keliauja visus metus.

„Konkursuose dalyvaujame nedažnai, bet mes mėgstame keliauti ir kai pamačiau šį konkursą, tai iš karto supratau, kad reikia dalyvauti“, – kalbėjo konkurso nugalėtoja Jurgita.

Šeima atvirauja, kad kelionės su vaikais ne visada būna lengvos: „Su vaikais galima susitarti ir keliauti. Tiesiog tenka derintis prie vaikų poreikių, o ne tik prie savo. Reikia nepamiršti miego, maitinimo grafikų, pramogų ir tada viskas gerai“, – dalinosi šeima.

Kacevičių šeima nuo metų pradžios susiplanuoja savo keliones. Anot jų, vasarį, per vaikų atostogas, jie vyksta slidinėti. „Taip pat susiplanuojame ir pavasarį, jau žinome, kur vyksime kitais metais, o kalbant apie vasarą, aš jau žinau, kada kelionių organizatoriai paleis skrydžius kitam sezonui, ir, kai atsiranda, dažniausiai pirmą ar antrą dieną nusiperkame“, – kalbėjo Jurgita.

Pagrindinis patarimas – planavimas

Kęstutis juokauja, kad turi savo asmeninę kelionių agentūrą ir agentę, kuri rūpinasi kelionėmis visus metus į priekį.

„Aišku, biudžetas yra ribotas, mes dėliojamės, kur galime keliauti su kelionių organizatoriais, o kur galime patys. Bet metus į priekį visada turime kelionių, aš niekuo nesirūpinu, tik paskutinę akimirką paklausiu žmonos, kur vykstame, ką man vairuoti, ką daryti ir t.t.“, – kalbėjo vyras.

Jurgita pastebi, kad norėdami sutaupyti kelionės metu, šeima nesirenka brangiausių pasirinkimų. Užuot, keliaudami į kalnus pasirinkę gyventi kalno papėdėje, šeima renkasi gyventi 5 km toliau nuo prabangių viešbučių.

„Visada galvojame kaip sutaupyti, pagrinde kainuoja viešbutis, maistas ir nuvažiavimas. Jeigu įmanoma, keliaujame automobiliu, visada kartu galima pasiimti maisto, susidėlioti maitinimosi grafiką. Jeigu vyksti per Lenkiją, gali užsukti ir pasižiūrėti, kokių prekių ten gali įsigyti, nebūtina vežti iš Lietuvos. Kiekviena šalis turi savo specifinių privalumų – kažkur geros kainos, kai kur vaisiai skanūs“, – kalbėjo Kęstutis.

Jurgita ir Kęstutis sako, kad kelionės per Lietuvą lieka tik ilgajam savaitgaliui, tačiau tokioms kelionėms šeima skiria ne mažiau dėmesio. Praeito savaitgalio kelionė į Nidą buvo suplanuota dar žiemos pabaigoje.

„Likus kelioms savaitėms iki kelionės, kalbėjomės su draugais, kolegomis, jie dalinosi, kad jau tuo metu buvo neįmanoma rasti kur gyventi. Todėl vienas patarimas – planuokite“, – sako Kęstutis.

Šaltinis
Temos
Specialusis projektas „Metų šeimos rinkimai 2023”
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją