Milda ir Martynas Baranauskai bei jų vaikai Auksė ir Povilas – Delfi ir kelionių organizatoriaus „Tez Tour“ metų šeimos rinkimų dalyviai. Prieš daugiau nei 16 metų internetinėje pokalbių svetainėje susipažinusi pora anuomet gyveno skirtingose šalyse, tačiau net didelis atstumas nesutrukdė užgimti jų meilei. Metus trukę ilgi pokalbiai, susirašinėjimai atstojo gyvus pasimatymus, todėl kai pagaliau Milda ir Martynas susitiko gyvai – jautėsi puikiai vienas kitą pažįstantys.

„Pradėjome vienas kitam rašyti ilgus laiškus, ne juokais vienas kitu susidomėjome. Kadangi gyvenome skirtingose šalyse mūsų gyvas susitikimas įvyko tik po metų, o kai susitikome nebegalėjome išsiskirti. Kartu esame jau 16 metų, o mūsų bendros gyvenimo kelionės ekipažą papildė dukra Auksė ir sūnus Povilas.“

Susilaukus vaikų Baranauskams tapo aišku, kad teks būti lankstesniems ir kūrybiškesniems. „Lankstumo ir kūrybiškumo reikia visame kame: tiek vaikų kasdienėje rutinoje, tiek ir puoselėjant tarpusavio santykius.

Mūsų tvirtos šeimos receptas susideda iš daug mažų ingredientų: meilė, pagarba vienas kitam, palaikymas, bendri pomėgiai, džiaugimasis mažais kasdieniais dalykais ir vakarienė prie bendro stalo su visais šeimos nariais aptariant dienos įvykius“, – pasakoja Milda ir priduria, kad vakarienių metu prie stalo nebūna jokių telefonų ir planšečių.

Aktyvų poilsį gamtoje mėgstanti pora į didesnę kelionę išsiruošia kartą į metus, o paklausta kaip pasikeitė jų atostogos gimus vaikams, atvirai atsako – jos tiesiog pabrango.

„Nesvarbu kokiame pasaulio krašte esi – Turkijoje, Ispanijoje ar pas močiutę kaime, svarbu, kad visa šeima kartu. Ilgiausia mūsų šeimos kelionė buvo prieš 5 metus – nuosavu automobiliu vykome į Ispaniją. Tuomet sūnui Povilui buvo 2, o dukrai Auksei – 9 metai. Ilgos kelionės metu aplankėme išties nemažai įspūdingų Europos miestų. Tiesa, keliaujant sugedo mūsų automobilio kondicionavimo sistema, tad buvo nemenkas iššūkis keliauti po pietų Europą įkaitusioje mašinoje.“

Po Lietuvą keliauti mėgstantys Baranauskai sako, kad vienos mėgstamiausios vietos neturi ir vis bando atrasti kažką naujo bei įdomaus. „Jei dar nesilankėte, tikrai rekomenduojame bent kartą aplankyti Nidą, Biržų rajoną bei Rusnę.“

Norite ir jūs dalyvauti konkurse? Tuomet nesnauskite! Naujienų portalas DELFI kartu su kelionių organizatoriumi „Tez Tour“ skelbia unikalų projektą: Šeimos rinkimus 2022! Jums tereikia pasidalinti savo šeimos atostogų akimirka ir laimėti įspūdingą prizą – atostogas Bodrume visai šeimai! Visą informaciją rasite ČIA.

Šaltinis
Temos
Specialusis projektas „Metų šeimos rinkimai 2023”
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją