Indrius ir Simona Bolisai bei vaikai Danielius ir Nila – Delfi ir kelionių organizatoriaus „Tez Tour“ metų šeimos rinkimų dalyviai. Skirtinguose Lietuvos regionuose gyvenusi pora prieš 12 metų susipažino populiarioje socialinių tinklų programėlėje. Iniciatyvą parodė Simona, o jos užkalbintas Indrius atsakydamas priėmė „nuosprendį“.

„Abu studijavome, susitikimai vykdavo rečiau nei norėtųsi, tačiau tai nesutrukdė auginti santykių.
Mūsų atveju, sakytume, kad atstumas netgi suartino. Vienas kito ilgesys bei smalsumas vedė vienas pas kitą. Kai nutarėme kurti šeimą žmona tapo „meilės emigrante“ ir persikraustė į Kėdainius, kuriuose dabar ir gyvename su šeima“, – pasakoja Indrius pernai su žmona atšventęs alavines vestuvių metines.

Porai susilaukus pirmagimio Danieliaus, tuo metu palankesnės sąlygos dirbti ir studijuoti buvo žmonai Simonai, todėl „mamos batus“ teko apsiauti Indriui. Pasak vyro, lengva nebuvo, bet mitas, kad tik mamos gali susitvarkyti su naujagimiu, buvo sugriautas.

„Pati pradžia buvo sudėtinga. Tiek finansiškai neturėjome stabilaus pagrindo, tiek psichologiškai nebuvo lengva. Tačiau mūsų polėkis vedė mus į priekį. Tas mitas, kad tik mama gali susitvarkyti su naujagimiu buvo paneigtas. Žinoma, buvo ir tokių dienų, kai žmona grįžusi namo per žaislus vos praverdavo duris. Tėtis dėl šventos ramybės viską leisdavo“, – šypsosi Indrius.

Taip pat šeima įsitikino, kad manymas, jog gimus vaikui pasibaigia visi renginiai, koncertai – tėra dar vienas mitas. Visa tai yra puikiai suderinama ir savotiškai žavu, sako Bolisai.

„Aplinkoje vis girdime „dar maža (-as)“, „dar anksti“, „bus to laiko“. Bet vadovaujamės liaudies išmintimi – „lenk medį kol jaunas“. Tai auksinė taisyklė, kurios pamiršti negalima. Visada stengiamės aiškinti iš šviesti vaikus, kad nebūtų per vėlu. Kalbėjimas ir komunikavimas yra visa ko variklis.“

Du vaikus auginančios šeimos gyvenimo ritmas šiuo laikotarpiu yra labai intensyvus, pora turi daug darbinių veiklų, įsigijo sodybą, kurioje darbų netrūksta visiems, todėl džiaugiasi kiekviena galimybe pabūti kartu su šeima.

„Kai tik to laiko randame mėgstame jį skirti aktyviam laisvalaikiui gamtoje, kelionėms pas senelius. Juokaujame, kad mūsų mėgstama kelionių kryptis yra į kaimą pas močiutę, kuri mus visada palepina keptais blynais ir naminiais cepelinais. Jei rimčiau, tai manome, kad kiekviena aplankyta vieta yra pažintis su savo šalimi, tad stengiamas į tas pačias vietas negrįžti, o vykti vis į kitas, kad kuo daugiau sužinotume. Lietuva, karantinas parodė, yra tokia didelė ir graži, kad ją visą aplankyti reikia daug laiko. Todėl Lietuvoje dažniausiai renkamės pažintines keliones, o į poilsinės keliones leidžiamės kartą per metus.

Intensyviai gyvendami, dirbdami, mokydamiesi tiesiog pritrūkstame laiko, tačiau, kai jau atostogaujame, tai laiką išnaudojame visu šimtą procentų. Kol vaikai buvo maži keliavome tik Lietuvoje, paskui išdrąsėjome ir Palangą iškeitėme į užsienio kurortus. Vaikai yra mūsų dalis ir be jų atostogų neįsivaizduojame.“

Kadangi ir Indrius, ir Simona dirba švietimo sektoriuje, šeimai atostogas visada tenka rinktis
būtent vasarą, kai populiariose kryptyse būna itin karšta, tačiau tai, anot šeimos, pažinimo džiaugsmo nesumažina.

„Toliausia, kur esame buvę, tai Egiptas, o vasarą ten ypač karštą. Bet vis tiek aplankėme vieną įspūdingiausių pasaulio stebuklų – piramides. Neslėpsime, sunkiausia buvo susidoroti su karščiu važiuojant autobusu be kondicionieriaus, bet kelionės įspūdžiai atpirko visas negandas. Nepatogu, tačiau įspūdinga savo lovoje sutikti driežiuką, baisu plaukiojant akis į akį susitikti rają, tačiau tai jaudina. Nejauku ranka paliesti žuvytę Nemo, bet ir tai stulbina. Smagu, kad pasaulis tampa atviras ir suteikia galimybę žmonėms pamatyti kitas tautas, tradicijas, kultūras.“

Norite ir jūs dalyvauti konkurse? Tuomet nesnauskite! Naujienų portalas DELFI kartu su kelionių organizatoriumi „Tez Tour“ skelbia unikalų projektą: Šeimos rinkimus 2022! Jums tereikia pasidalinti savo šeimos atostogų akimirka ir laimėti įspūdingą prizą – atostogas Bodrume visai šeimai! Visą informaciją rasite ČIA.

Šaltinis
Temos
Specialusis projektas „Metų šeimos rinkimai 2023”
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją