Jurgita, Kęstutis Kacevičiai bei jų dukros Miglė ir Giedrė – Delfi ir kelionių organizatoriaus „Tez Tour“ metų šeimos rinkimų dalyviai. Šiuose rinkimuose šeimos dalijasi įsimintiniausiomis kelionių akimirkomis ir varžosi dėl galimybės laimėti kelionę į Turkiją visai šeimai. Plačiau apie žaidimą skaitykite ČIA.

Kacevičių gyvenime kelionės nėra naujiena. Šeima įsitikinusi, kad kelionės padeda stiprinti ryšį, nes kartu praleistas laikas yra savaime didelė dovana, todėl mėgstamiausiais jų laisvalaikio leidimo būdas – kelionės. Jų šeima neatsisakė net tada kai mergaitės buvo visai mažos.

„Bent 3 kartus per metus keliaujame į užsienį. Stengiamės suderinti poilsines keliones su pažintinėmis. Dažnai atostogoms perkame keliones iš kelionių organizatorių, kurios puikiai atrenka viešbučius skirtus šeimoms. Mėgstame keliauti ir su automobiliu trumpesnius bei ilgesnius atstumus. Ilguosius savaitgalius irgi stengiamės išnaudoti kelionėms, į kurį nors Lietuvos kurortą. Kelionės yra organizuojamos visai šeimai, išimtis taikoma šunytei Zuzei, kurią ne visada pavyksta pasiimti“, – sako mama Jurgita.

Kelionėms neabejinga pora neslepia, kad gimus vaikams atostogų pobūdis ir pasiruošimas joms gerokai pasikeitė, bet dabar, kai dukroms jau 11 ir 13 metų, jos yra pripratusios keliauti ir be galo mėgsta drauge planuoti šeimos išvykas.

„Gimus vaikams gerokai išaugo kelionės bagažo dydis, o planuojant kelionę teko prioritetus sudėlioti pagal vaikų poreikius. Kol vaikai buvo maži, tekdavo apsistoti vienoje vietoje ir keliauti sėsliau, nes toli nepakeliausi ir po muziejus nepavaikščiosi. Taip pat reikėjo derintis prie vaikų miego režimo. Be to, kol buvo visai mažytės, atostogaudavome tik prie didelių miestų, kad esant poreikiui būtų užtikrintas greitas patekimas į ligoninę, nes turėjome patirties su vaikiškomis ligomis. Sunkiausia keliaujant su vaikais, kol buvo visai maži, tai miego ir valgio grafiko išlaikymas. Mūsų vaikai visada miegodavo pietų miego net ir kelionėse, nes tada būdavo linksmi ir pailsėję. Tiesa, kol dukros buvo visai mažos, joms reikėdavo labai daug daiktų, todėl vyras važiuodavo su automobiliu pakrautu vaikiškais rakandais, o aš su vaikais skrisdavau lėktuvu. Ilgiausias skrydis buvo į Kanarų salas, su automobiliu sudėtingiausia buvo kelionė į Prancūziją“, – šeimos kelionių pradžią prisimena Jurgita.

Vis dėlto, nuo kelionių vis šie rūpesčiai šeimos nesulaikė. Kai mažajai dukrai buvo 4 mėnesiai šeima savarankiškai keliavo po Bulgariją, kai buvo 1,5 metai turėjo mėnesio pažintį su Katalonija (Barselona).

Pasak Jurgitos, augant vaikams, keičiasi poreikiai ir mažėja bagažas, daugėja pažintinių kelionių bei atrakcionų parkų ir zoologijos sodų. O galimybė matyti vaikų pirmus kartus ir jų degančias akis yra neįkainojama: „Smagiausia stebėti vaikus kai jie pirmą kartą pamato bangas, dramblį, Kalėdų senelį Laplandijoje, be pagalbos su slidėmis nusileidžia nuo 2 km kalno, ar plaukia su delfinais.“
Kad kiekviena kelionė neštų kuo daugiau džiaugsmo, svarbiausia suderinti visos šeimos narių interesus ir norus, sako mama Jurgita. „Kelionėse vieną dieną vaikštome po miestą, kas įdomu tėveliams, o kitą dieną pildome vaikų norus: leidžiame laiką prie baseino su vandens kalneliais ar einame į zoologijos sodą, mokslo muziejų.“

Paklausti, kur dažniausiai vyksta atostogų, Kacevičiai sako, kad kiekvieną kartą keliaudami į užsienį vyksta vis į kitą vietą, nes pasaulis mažas ir norisi jo pamatyti kuo daugiau.

„Keliones į užsienį planuojame mažiausiai pusmečiui į priekį, nes tuomet galima rinktis iš geriausių kelionių pasiūlymų. Šiuo metu jau turime 3 keliones susiplanavę metams į priekį. Iš kiekvienos skirtingos šalies parsivežame po suvenyrinę lėkštutę, kolekcija jau sunkiai telpa lentynose. Taip pat turime namie žemėlapį, kuriame žymime aplankytas vietas. Visas savo atostogas išnaudojame kelionėms į užsienį, o ilguosius savaitgalius praleidžiame Druskininkuose (mamai ir tėčiui SPA, o vaikams vandens parkas), Trakuose ar Birštone.

Visuose šiuose miestuose yra puikios sąlygos važinėtis su dviračiais bei džiaugtis gamta. Kiekvienais metais stengiamės atrasti naujus baidarių maršrutus ir pasidžiaugti stovyklavimu, bei miegu palapinėje. Šaltuoju metų laiku neatsiejama mūsų šeimos laisvalaikio dalimi tampa teatras, koncertai, pabėgimo kambariai (escape room), vandens parkai“, - aktyviu ir produktyviu laisvalaikiu drauge džiaugiasi šeima.

Norite ir jūs dalyvauti konkurse? Tuomet nesnauskite! Naujienų portalas DELFI kartu su kelionių organizatoriumi „Tez Tour“ skelbia unikalų projektą: Šeimos rinkimus 2022! Jums tereikia pasidalinti savo šeimos atostogų akimirka ir laimėti įspūdingą prizą – atostogas Bodrume visai šeimai! Visą informaciją rasite ČIA.

Šaltinis
Specialusis projektas „Metų šeimos rinkimai 2023”
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)