– Papasakokite savo šeimos istoriją: kaip susipažinote, kokios vienas kito savybės patiko.

– Draugauti pradėjome dar mokyklos laikais. Susipažinome bendros draugės dėka, kuri iš pradžių mus suvedė SMS žinutėmis, o vėliau ir gyvai. Neilgai trukus paprasta draugystė peraugo į santykius. Abu buvome vietoje nenustygstantys, mėgstantys gamtą, keliones ir nuotykius.

– Kada pradėjote galvoti apie vaikus? Ir kokie iššūkiai čia jūsų laukė?

– Dar draugystės metu šnekėjome, kad jeigu pirmos susilauksime dukters – ji bus Vakarė. Visuomet svajojome apie dvynukus, kurie atėjo suplanavus trečiąją atžalą. Taip vietoj planuotų trijų vaikų turime visą šaunų ketvertuką – Vakarę, Viktoriją, Vasarę ir Ąžuolą-Simoną. Iššūkiai laukė galvojant vardus, bet ir čia sugalvojome tam tikrą iššūkį, ypač seneliams, kurie painioja vardus. Mergaičių vardai prasideda V raide (kaip vyro Viktoro), berniuko – A (kaip mamos Aušrinės).

– Susilaukus pirmagimės, kokie mitai apie vaikų auginimą pasitvirtino, o kokie sugriuvo?

– Daugumai šeimų atsiradus vaikams mažėja noras ar galimybės keliauti. Pas mus atvirkščiai – kelionių daugėti tik pradėjo. Vakarei sulaukus vos 6 mėnesių mes jau visi vykome į Žemuosius Tatrus slidinėti. Kitais metais apslankėme Egipte, dar po pusmečio slidinėjome Austrijoje. O dar kiek kelionių po Lietuvą tarp išvykų į užsienį!

– Kaip vaikai pakeitė tarpusavio santykius? Koks jūsų tvirtos šeimos receptas?

– Maži vaikai reikalauja daug abiejų tėvų dėmesio, kas tampa tam tikru santykiu išbandymu. Tuo metu svarbiausia supratimas, pagarba ir palaikymas. Dabar vaikams truputi paaugus (11m., 8m., ir 5m.) vis dažniau skiriame laiko sau – išvykti bent 1 savaitgalį per mėnesį kur nors tik dviese.

– Apibūdinkite savo partnerį kaip mamą ir kaip tėtį?

– Mama – atsidavusi, drąsi, emocionali.
Tėtis – kūrybiškas, nuoširdus, nuolat pasirengęs padėti.

– Su kokiais didžiausiais iššūkiais susiduriate? Kas auginant daugiau nei vieną vaiką yra lengviau ir kas sunkiausia?

– Daug laiko užima būreliai, tvarkaraščių sudėliojimas ir pan. O šiaip iššūkiai, ypač keliaujant, būna susiję su apgyvendinimo paieška. Deja, bet labai nedaug kas siūlo apartamentus 6 asmenims, todėl tenka ieškoti 2 kambarių ar apartamentų, kuriuose reikia dalintis vaikais ir lovomis.

Bet kasdienybėje visuomet sakome, kad lengviau auginti daugiau nei 1 ar 2 vaikus. Jie visada turi draugus šalia! Net pirmojo karantino metu veiklos netrūko – miškas, kiemas ir puiki draugija nuo ryto iki vakaro leido mėgautis užsidarymu nuo pasaulio.

– Dažnai keliaujate su visa šeima. Ar tai mėgstamiausias jūsų šeimos laisvalaikio leidimo būdas?

– Keliaujame toliau ar arčiau beveik kiekvieną savaitgalį, organizuojame žygius miškuose, ežerais ir upėmis, ar tiesiog po Lietuvą. Didesnes keliones planuojame keliskart per metus. Mėgstame keliauti su dviračiais, su irklentėmis, pėsčiomis su palapinėmis ir be abejo automobiliu.

– Kodėl jūs esate verčiausi tapti metų šeima?

– Nes esame užkietėję keliautojai ir šiaip šaunūs, faini. Be to, labai reikėtų atsinaujinti 3 dviračius – tėčio dviračiui jau 18 metų, mamos – 10 metų, o mažasis baigia išaugti savąjį. Naujiems dviračiams, deja, bet finansų nebeužtenka, tad tolimesnės kelionės dviem ratais jau atidedamos vėlesniam laikui, kai tėveliai galės lygiaverčiai važiuoti su vaikais.

Norite ir jūs dalyvauti konkurse? Jūsų šeima daro visiems įspūdį? O gal pažįstate tokią šeimynėlę, apie kurios vieningumą ir energiją sklinda legendos? Parodykite visai Lietuvai, kaip atrodo stipri, darni ir smagiausia šeima šalyje, o projekto nugalėtojai laimės net 2000 eurų vertės kuponą dviračiams įsigyti. Viskas, ką reikia padaryti, – įkelti savo šeimos nuotrauką ir trumpai parašyti, kodėl būtent jūs esate verti Metų šeimos titulo ir laimėti pagrindinį prizą. Tai padaryti galite ČIA.

Šaltinis
Temos
Specialusis projektas „Metų šeimos rinkimai 2023”
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)