Dubingių žirgynas

Rojus ne tik mėgstantiems jodinėti, bet ir pasivaikščioti po pilną gyvūnų bei paukščių teritoriją, pasimaudyti ir, žinoma, užsukti į žaidimų miestelį. Čia auginami taurieji elniai, danieliai ir muflonai, gražuolės alpakos, poniai ir mini arkliukai, ganosi mini ožkytės ir avys, veisiami greitakojai stručiai, išdidžiai vaikštinėja povai, o ežero saloje laisvai bėgioja triušiai ir įvairių veislių vištos. Ežere plaukioja muskusinės antys ir juodosios gulbės. Ganyklose galima išvysti kumeles su kumeliukais, o žirgų alėjoje galėsite grožėtis fryzų, paintų, holšteinų bei Lietuvos jojamųjų veislių žirgais, taip pat susipažinti su ten gyvenančiais mini arkliukais ir poniais, ir žinoma, pajodinėti!

Triušiukų Slėnis

Čia pamatysite net 50 įvairių veislių triušių, galėsi paglostyti didžiausią pasaulyje triušį ar net pašerti laisvai slėnyje liuoksinčius triušiukus. Triušiukų slėnyje taip pat galima pasigrožėti tauriaisiais elniais, Kamerūno ožiukais, avytėmis, alpakomis, nutrijomis, įvairiais paukščiais: stručiais, fazanais, kalakutais, dekoratyvinėmis vištomis, žąsimis, antimis, putpelėmis ir kitais šio slėnio gyventojais.

Ūkis „Alpakos Trakai“

Atvykus į ūkį lankytojus pasitinka būtys ilgakaklių alpakų, kurios nusiteikusios itin draugiškai. Galėsite tiesiogiai pabendrauti su šiais mielais gyvūnais, juos paliesti, paglostyti, pamatinti iš rankos specialiai gyvūnams pritaikytais saugiais pašarais. Alpakų ūkio šeimininkai leidžia šiuos pūkų debesėlius pavedžioti už pavadėlio ar net maitinti iš rankų, o tai laimės suteikia ir mažiems, ir dideliems.

Arnetos Matuzevičiūtės nuotr.

Paukščių kaimas

Tikra naminių paukščių karalystė Aukštaitijos nacionaliniame parke! Teminiame pasakų kaime vedamos edukacinės ekskursijos įviraus amžiaus grupėms, vaišinama Paukščių kaime užaugintais produktais. Tai vieta, kur gali pamatyti daugiau paukščių nei kada nors esi matęs ir išgirsti daugiau jų balsų nei kada nors esi girdėjęs. Žygis per pelkę ieškant paukščių kiaušinių, istorijos apie paukščius didžiausiame Lietuvoje lizde, kiaušinienės kepimas ant laužo ir keptos putpelės pietums – tai tik dalis pramogų ir malonumų, kuriuos patirsite apsilankę Paukščių kaime.

Vinetu kaimas

Kaip gyvena indėnai? Ką jie valgo? Kaip dainuoja? Atsakymai į visus klausimus – tikrame indėnų kaimelyje. Čia net galima išbandyti ne tik mušti būgną ar šaudyti iš lanko, bet ir pajodinėti.

Elnių SPA

Greta Kernavės – ramybės oazė miškų apsupty, kur karaliauja elniai. Elnių SPA šeimininkai siūlo stebėti elnius dvejopai: per atstumą arba dalyvauti jų maitinime. Pirmuoju atveju tai – lėtas procesas, meditacija (laikas neribotas, nors ir visą dieną), kurio metu iš šalia įrengtos pievos stebimas ramus šių gyvūnų gyvenimas aptvare. Tai veikia raminančiai, ir nors nėra oficialiai egzistuojančio termino „elnių terapija“, tikima, kad tai savo poveikiu panašu į žirgų ar delfinų terapiją. Taip pat kartu su šeimininku galima dalyvauti elnių maitinime – nors elniai iš prigimties baikštūs, tačiau morkas ar duoną ėda iš rankų. Tai suteikia daug teigiamų emocijų ir suaugusiems, ir vaikams, yra savotiška laimės terapija.

Pelėdų parkas

Čia gyvena ne viena, o keletas pelėdų, apuokų ir net vanagų. Vaikai čia atvažiuoja su pelėdomis pabendrauti, jų paglostyti ar kartu nusifotografuoti. O žmonės, kurie šiais paukščiais rūpinasi, daug visko apie pelėdas žino ir savo žiniomis mielai dalijasi. Čia gali aplankyti net žymaus burtininko Hario Poterio pelėdos Hedvigos giminaitę!

Raubonių parkas „Dino dragon“

Šiame parke puikiai sugyvena dinozaurai su tikrais gyvūnais – liūtais, meškomis ir net dygliatriušiais. Zoo parke gyvena daugiau nei 30 gyvūnų rūšių (daugiau nei 160 gyvūnų)! Kai kuriuos gyvūnus galima aplankyti specialiai įrengtuose aptvaruose ir iš arti su jais pabendrauti, juos paliesti, paglostyti. Zoo parke yra gausu įvairių nemokamų atrakcionų, ne tik vaikams, bet ir jų tėveliams.

Safari parkas

Safari parką galite rasti Lietuvoje. Anykščių rajone gyvūnus galima apžiūrėti pro visureigio langą, košiant vėjeliui. Čia laukuose ganosi ilgaplaukiai galvijai, laisvai bėgioja Afrikos stručiai, galima paglostyti lamas.

Lietuvos jūrų Muziejus

Stebuklingas vandens pasaulis – kaip ant delno. Čia galite aplankyti delfinus, pingvinus, ruonius ir naująjį tunelį po vandeniu, kuriame aikčioja ir suaugusieji.

Šaltinis
Temos
Specialusis projektas „Metų šeimos rinkimai 2023”
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)