Stoniai, kaip ir daugelis porų, susipažino bendroje draugų kompanijoje, vėliau draugystė peraugo į stipresnius jausmus, jie tęsiasi iki šiol.

„Susipažinome savo gimtajame mieste Naujojoje Akmenėje. Iš pradžių buvome draugai, bet su laiku pamilome vienas kitą“, – pasakoja pora.

Neilgai trukus jiedu pradėjo galvoti apie vaikus, tačiau į tėvystę stačia galva nenėrė – pirmiausia pasirūpino didesniu būstu.

„Apie vaikus pradėjome galvoti iškart, kai supratome, kad esame vienas kitam skirti. Žinoma, daug iššūkių buvo, bet visus juos išsprendėme drauge. Pradėjome statyti namą, kad mūsų šeimai būtų daugiau vietos, o vėliau mums gimė du sūnūs.“

Stoniai netruko įsitikinti, kad vaikus auginti nėra lengva, tačiau nesigaili nė vienos nemigo nakties ir yra įsitikinę, kad vaikai – didžiausia dovana.

„Vis dėlto vaikus auginti ne taip jau ir lengva. Buvo daug bemiegių naktų kaip ir visiems, bet vienas kito palaikymas viską padėjo ištverti. Didžiausi iššūkiai buvo rūpinimasis vaikų sveikata ir auklėjimu. Tikrai esame be galo laimingi, kad vaikai užaugo sveiki ir tinkamai išauklėti. Manome, jog auklėjimas yra vienas iš svarbesnių dalykų auginant vaikus.

Vaikai yra laimė, ir kuo jų daugiau, tuo geriau. Kai buvo mažiukai, norėjome, kad berniukai nesipyktų, kad vienas kitą palaikytų. Šiandien galime pasidžiaugti, kad mums tai pavyko, – mūsų sūnūs jau užaugę, bet kiekvieną dieną susiskambina ir vienas kitą palaiko.“

Paprašyti išduoti laimingos santuokos receptą sutuoktiniai išliko paslaptingi: „Kiekvienas turime savo receptą – mažą paslaptėlę, ir savo paslaptį reikia laikyti sau, o vėliau perleisti iš kartos į kartą atžaloms. Taigi išduoti negalime, bet galime atskleisti, jog vaikai tik sutvirtino mūsų šeimos santykius, nes su kiekvienu iššūkiu mes vis labiau tvirtėjome kaip pora“, – intrigavo Stoniai.

Paklausti, kaip apibūdintų savo partnerį kaip mamą ir tėtį, Rasa Stonienė teigė, kad jos vyras ryžtingesnis už ją, o ji, kaip ir kiekviena moteris, yra jautresnė bei rūpestingesnė. „Kiekviena mama dėl savo vaikų visą save atiduoda, o vyras suteikė vaikams vyriškumo pavyzdį, išugdė atsakomybės jausmą. Ir nors vaikai jau dideli, jie mielai su mumis keliauja kartu. Į užsienį nevykstame, bet visi drauge aplankome daug vietų Lietuvoje. Žygiavimas – viena mėgstamiausių mūsų šeimos veiklų, tam mielai skirtume laiko kiekvieną savaitgalį, deja, kol kas džiaugiamės, jei pavyksta išsiruošti bent kartą per mėnesį.“

Kalbėdama apie vaikų auginimo iššūkius Rasa prisiminė kuriozišką situaciją, kai abiem su vyru teko slėpti nuo vaikų makabriškas šeimos katino puotas, – jis suėsdavo vaikų žuveles.

„Mes buvome vaikams nupirkę žuvyčių, o mūsų katinas jas suėdė. Norėdami neskaudinti vaikų turėjome važiuoti į kitą miestą pirkti naujų žuvyčių. Žinoma, sakėme, kad čia tos pačios, bet katinas ir naujas suėdė. Tada vėl išsiruošėme į kitą miestą pirkti naujų žuvų. Taip ir lakstėme su vyru per parduotuves, o kai vaikai užaugo, papasakojome ir visi kartu smagiai pasijuokėme“, – prisiminusi šią istoriją šypsosi pašnekovė.

Paklausti, kodėl jie verti metų šeimos titulo, Stoniai teigė jau dabar jaučiasi esantys nugalėtojai: „Mes – iš nedidelio Lietuvos miestelio, ir mūsų miestas tikrai žino, kad esam labai tvirta, pavyzdinga šeima. Tikimės, kad apie mus sužinos ir kiti Lietuvos miestai. Bet nenusiminsime, jei nelaimėsime, nes savo šeimos tvirtovėje jaučiamės nugalėtojai.“

Norite ir jūs dalyvauti konkurse? Jūsų šeima daro visiems įspūdį? O gal pažįstate tokią šeimynėlę, apie kurios vieningumą ir energiją sklinda legendos? Parodykite visai Lietuvai kaip atrodo stipri, darni ir smagiausia šeima šalyje, o projekto nugalėtojai laimės net 2000 eurų vertės kuponą dviračiams įsigyti. Viskas, ką reikia padaryti, įkelti savo šeimos nuotrauką ir trumpai parašyti, kodėl būtent jūs esate verti Metų šeimos titulo ir laimėkite pagrindinį prizą. Tai padaryti galite ČIA.

Šaltinis
Temos
Specialusis projektas „Metų šeimos rinkimai 2023”
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)