1. Jis nebenori intymumo

Psichologai teigia, kad jei jūsų partneris keičia požiūrį į fizinį intymumą, tai turėtų kelti raudoną vėliavą.

„Seksualinis intymumas per laiką keičiasi ir silpnėja, tačiau lėtas arba staigus seksualinio potraukio pasikeitimas dažnai signalizuoja apie romantiškos meilės trūkumą“, – sako klinikinės psichologijos mokslų daktarė Carla Marie Manly.

„Nors kiti veiksniai, pavyzdžiui, fizinės ligos ir stresas, gali sumažinti seksualinio intymumo troškimą, svarbu stebėti, ar nėra nesuinteresuotumo požymių.“

Prieš darydami skubotas išvadas turėtumėte atmesti kitus galimus stresorius.

„Galbūt jūsų partneris patiria didelį stresą darbe – dėl to jis gali būti mažiau susitelkęs į fizinį intymumą ir apskritai mažiau bendrauti.“

2. Sumažėja bendravimas

Jei jūsų partneris mažiau su jumis kalbasi, atsakinėja vienu žodžiu arba tiesiog nesidomi jūsų kasdienybe, taip pat gali būti, kad jis jūsų nebemyli.

„Nors poroms įprasta išgyventi nesidomėjimo etapus dėl gyvenimo streso ir perdegimo, tai yra didelė raudona vėliava, kai partneris nuolat nesidomi jūsų mintimis, jausmais ir veikla“, – sako Manly.

Randi Levin, pereinamojo laikotarpio gyvenimo strategė ir „Randi Levin Coaching“ įkūrėja, aiškina, kad taip nutinka ir tada, kai jūsų partneris mano, kad, remdamasis ankstesniais pokalbiais, „jau žino“, kaip reaguosite.

„Prielaidos griauna santykius, nes bendravimas iškreipiamas atsižvelgiant į tai, kas vieno manymu, vyksta ar gali įvykti, o ne į tai, kas vyksta iš tikrųjų“, – aiškina R. Levin.

„Šis praleistas momentas keičia dinamiką ir silpnina bendravimą bei supratimą.“

Tačiau vėlgi turite apsvarstyti, ar jūsų partneris iš tikrųjų mažiau domisi jumis ir jūsų laime, ar jį atitraukti verčia kas nors kitas.

„Svarbiausia yra kalbėtis apie tokius pastebėjimus ir atverti galimybę spręsti bet kokį nepasitenkinimą santykiais ir suteikti galimybę palaikyti partnerį jo patiriamo streso metu“, – aiškina Ribarsky.

3. Jis nekalba apie ateitį

Kai jūs ir jūsų partneris esate įsimylėję, greičiausiai galvojate apie tai, kaip atrodys ateinančios dienos, savaitės, mėnesiai ir metai. Taigi, jei jūsų partneris apie tai nebegalvoja, tai, pasak R. Levin, yra priežastis susirūpinti.

„Jei pora nustoja diskutuoti apie didelius pirkinius, tokius kaip namai, automobiliai ar baldai, arba juos pirkti, planuoti numatomus pokyčius, tai yra raudona vėliava, kad santykiai stringa ir darosi nebepakankami“, – sako R. Levin.

„Sprendimai, kurie anksčiau buvo aptariami kaip komandos, šiuo metu gali būti priimami individualiai, ir tai gali sukelti santykių disbalansą, ypač dėl pinigų.“

Kita vertus, pasak licencijuoto psichologo Davido Tzallo, jūsų partneris vis dar gali kurti ateities planus, tačiau tai yra problemiška, jei jis nemato jūsų šiame paveiksle.

„Tai gali lemti kelios su santykiais nesusijusios priežastys“, – sako D. Tzall.

„Gali būti, kad jie sprendžia asmenines problemas, kurios turi įtakos jų gebėjimui planuoti. Jie gali manyti, kad jūsų nedomina jų kuriami planai, todėl nemato reikalo įtraukti jus į juos.“

„Jei norite labiau dalyvauti, raskite planų, kurie tiktų jums abiem“, – pataria D. Tzall.

„Praneškite jiems, kaip jums tai svarbu ir kad norite būti įtraukti.“

4. Jis visada kelia ginčus

Reguliarūs ginčai paprastai yra bėdų ženklas, tačiau jei jūsų partneris nuolat pradeda ginčus, tai gali būti pastangos išreikšti savo tikruosius jausmus.

„Lėtiniai ginčai ir kaltės ieškojimas gali būti ženklai, kad partneris jūsų nebemyli“, – sako Manly.

„Ypač tada, kai partnerio elgesys žymi nuolatinį ar dramatišką pokytį, palyginti su ankstesne dinamika, svarbu atkreipti dėmesį į šiuos ženklus, kad meilė gali blėsti.“

„Ginčai, sarkazmas ir kritika yra toksiški sveikiems santykiams“, – priduria Manly.

„Nors sveiki partneriai nesutaria vienas su kitu, jie neįsitraukia į toksišką kovos dinamiką.“

Ribarsky sako, kad jei jūsų partneris nebemyli, taip pat galite pastebėti, kad kiekvienas pokalbis baigiasi nesutarimais, arba tiesiog galite jausti, kad partneris jūsų nesiklauso. Vėlgi, čia svarbiausia yra bendravimas.

„Jei jūsų partneris dažniau tampa irzlus ar piktas, pasistenkite išsiaiškinti, kas lemia jo elgesį“, – aiškina Tzall.

„Paskatinkite jį pasidalyti su jumis savo jausmais ir pasiūlykite savo palaikymą. Jei jie suirzta dėl ko nors santykiuose, geriausia tuo pasidalyti, kad tai būtų galima spręsti, o ne ignoruoti, todėl tarp jūsų auga apmaudas.“

5. Jis nenori leisti laiko su jumis

Viena iš geriausių santykių dalių – turėti žmogų, su kuriuo galima leisti laiką, ir džiaugtis gyvenimo smulkmenomis. Taigi, jei jūsų partneris nenori to daryti su jumis, kažkas negerai.

„Sumažėjęs susidomėjimas jungiamąja veikla – kokybišku laiku kartu – yra svarbus signalas, kad partneris gali jūsų nebemylėti“, – sako Manly.

„Idealiu atveju abu partneriai tikisi kartu mėgautis įvairiomis veiklomis, pavyzdžiui, pomėgiais, sportuoti, gaminti maistą ar keliauti.“

Ribarsky ženklų sąraše taip pat yra sumažėjęs kokybiško laiko praleidimas, tačiau ji pažymi, kad jei jūsų partneris jūsų nebemyli, jis taip pat gali imti ilgiau dirbti arba rinktis leisti laiką su draugais, o ne su jumis. Tačiau tai ne visada reiškia, kad kažkas negerai.

„Galbūt jiems tiesiog reikia kitos išeities – skirtingi interesai ir draugai yra visiškai sveiki santykiuose!“ – sako Ribarsky.

„O gal jie dirba kelias papildomas valandas, kad sutaupytų staigmenai jums.“

Jei manote, kad problema yra išorinė, Manly siūlo planuoti laiką su partneriu, „kai galėsite užsidegti ir puoselėti lengvabūdišką laiką kartu“.

Net jei pastebėjote šiuos įspėjamuosius ženklus, nereikia pasiduoti dėl savo santykių.