Seksualinis gyvenimas greitai išsibalansuoja, o iškelti šią temą sunku, todėl pasistenkite pasirinkti tinkamą momentą, kai esate atsipalaidavę ir mažai tikėtina, kad jus kas nors pertrauks. Tik ne lovoje ir ypač ne tada, kai bandote įtikinti partnerį užsiimti seksu arba jaučiatės supykę ar nusivylę, nes jis nesidomi.

Žmonės nustoja mylėtis dėl įvairių priežasčių: dėl streso, ligų, dėl nerimo, kad nesugebės patenkinti partnerio, dėl žemo libido, amžiaus, menopauzės, dėl neigiamo požiūrio į savo kūną. Prarasti seksualinį susidomėjimą lengva, o iškelti šią temą sunku, tad pokalbiui parinkite tinkamą metą – kai abu esate atsipalaidavę ir kai niekas jūsų netrukdo. Be abejo, tik ne miegamajame ir juo labiau ne tada, kai norite inicijuoti seksą ar kai jaučiatės supykę ar nusivylę, kad jis/ ji nenori sekso.

Skirkite laiko netrukdomai pasikalbėti

Pasistenkite į partnerio žodžius nereaguoti asmeniškai. Nemanykite, kad esate partneriui nebeįdomūs, nekalbėkite už kitą, leiskite partneriui išsakyti savo mintis ir jausmus. Bus sunku kalbėti šia tema neįpinant nereikalingų emocijų, tad atidžiai klausykite, ką sako partneris, įsiklausykite, kaip jis/ ji jaučiasi šioje situacijoje. Juk problema – ne vienas kitas kilogramas, senėjimas ar sumažėjęs žavėjimasis jūsų fiziniu kūnu.

Būkite sąžiningi su savimi ir vienas su kitu

Galbūt nustojote stengtis, laikote vienas kitą savaime suprantama savo gyvenimo dalimi, o vakare norite tik apsivilkti išblukusius marškinėlius ir šmurkštelėti į lovą, nė neišsivalę dantų? Niekas nesako, kad turėtumėte tapti modeliu, persistengti besirūpindami savimi. Kita vertus, jei visiškai apsileisite, nebegerbsite savo kūno, aplinkiniams irgi bus sunku jus mylėti. Prieš sutuoktuves nesitikėjote, kad partneris pastorės ar nuolat gadins orą miegamajame, kita vertus, tikriausiai ir patys nesate idealiai tokie, kokie buvote pažinties pradžioje.

Apsispręskite, ar sekso nebuvimas reiškia santuokos pabaigą

Ar esate pasiryžę paaukoti seksą dėl „kitų dalykų“? Dalis žmonių jaučiasi visiškai laimingi gyvendami santuokoje be sekso, o neseniai atliktas tyrimas parodė, kad su metais seksas žmonėms darosi vis mažiau svarbus. Dažnai žmonės labiausiai vertina intymumą, kita vertus, jei jums to nepakanka, netylėkite.

Būkite kantrūs

Jeigu kažkuriam iš sutuoktinių šeimyninis gyvenimas neįsivaizduojamas be sekso, jis turėtų būti kantrus, kol išsiaiškinsite, kas kelia įtampą ir dėl kokių priežasčių dingo seksas. Ir tai netinkamas metas siūlyti atvirą santuoką.

Ieškokite pagalbos ne po vieną, o kaip pora

Sekso terapija padės išsiaiškinti galimas problemas, jausitės tvirčiau žinodami, kad drauge sprendžiate sunkumus. Santykių pradžioje seksas būna paprastas, natūralus ir džiuginantis dalykas, gali būti liūdna, kad vėliau tenka dėl to stengtis. Šiaip ar taip, rezultatai greičiausiai pradžiugins.

Gerumas – seksualu

Kartu kur nors išeikite, pasilinksminkite, skirkite vienas kitam laiko. Kai abu jaučiasi išgirsti ir suprasti, dažnai sustiprėja intymumo pojūtis ir seksualinis geismas atgyja.

Laikinas sekso atsisakymas

Poroms, iš kurių gyvenimo dingo seksas, terapeutai dažnai siūlo kurį laiką pagyventi visiškai be sekso. Skamba neįprastai, vis dėlto laikinas sekso draudimas atpalaiduoja – nereikia stengtis, partneriai gali atsipalaiduoti.

Judėkite pirmyn mažais žingsneliais

Prie intymių santykių grįžkite palengva, pradėkite nuo smulkmenų – pasilaikykite už rankų, pabučiuokite partnerį į skruostą prieš eidami į darbą. Vėliau galite pereiti prie masažo, glamonių, ilgų bučinių, intymių prisilietimų. Nepradėkite seksualinių santykių, kol abu to nenorėsite. Nereikia skubėti, kad galėtumėte iš naujo atrasti vienas kito jausmingąją pusę, pakurstytumėte geismą ramioje aplinkoje, kur nėra spaudimo. Labai svarbu reguliariai aptarti, kaip abu jaučiatės, nespausti partnerio eiti toliau, nei jam norisi.

Alkoholis – ne sprendimas

Alkoholis nepadės išspręsti šios problemos. Kita vertus, vakarienė su taure vyno dažnai nuveda toliau...

Ne jūs vieni susidūrėte su šiuo sunkumu

Neseniai atliktas tyrimas parodė, kad mažiau nei pusė Jungtinės Karalystės gyventojų jaučiasi patenkinti savo seksualiniu gyvenimu (49 proc.), o 51 proc. teigė, kad poroje pastarąjį mėnesį nebuvo sekso.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją