Šį unikalių būdų pasirinkę tėvai tiki taip sušvelninantys emocinį skyrybų poveikį savo vaikams. Angliškai šis gyvenimo modelis turi netgi savo terminą – birdnesting (liet. paukščio lizdas). Likę gimtajame lizde mažieji paukštukai saugiai ir šiltai laukia pakaitomis jų prižiūrėti vis atskrendančių tėčio ir mamos.


Kaip rašo „The Economist“, Švedijoje šis gyvenimo modelis populiarus jau nuo 1970-ųjų, o kitose šalyse, įskaitant Jungtinę Karalystę, jis vis labiau populiarėja pastaraisiais metais. Apie tokį netradicinį gyvenimo modelį po skyrybų 2016 m. viešai pasakojo filmo „Mad Men“ aktoriai Anne Dudek ir Matthew Helleris, o aktorė Gwyneth Paltrow po skyrybų dar ilgai apsistodavo namuose, kuriais anksčiau dalijosi su muzikantu Chrisu Martinu.


Tendencija savo vaikus po skyrybų palikti buvusiuose šeimos namuose ir keistis patiems tėvams vis dažniau pastebima tarp išsiskyrusių tūkstantmečio kartos atstovų. Specialistų nuomone, greičiausiai dėl to, kad šie tėvai geriau supranta ir suvokia, kokias pasekmes jų skyrybos turi vaikams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją