Psichikos sveikatos raštingumo mokytis niekada nevėlu, o psichikos sveikatos specialistai, edukologai atkreipia dėmesį, kad tai geriausia pradėti daryti ankstyvoje vaikystėje ir tuomet nuosekliai stiprinti įgyjamus įgūdžius, plėsti turimas žinias.

Dėl to Sveikatos apsaugos ministerija inicijavo trumpos vaizdo medžiagos ikimokyklinio amžiaus vaikams parengimą, rašoma atsiųstame pranešime. Joje – žaismingai ir vaikams suprantamu būdu pristatoma informacija apie pagrindines emocijas, paaiškinama, kaip jas atpažinti ir tinkamai valdyti. Taip pat skleidžiama labai svarbi žinutė: visos emocijos yra reikalingos, nepaisant to, kad kai kurios jų būna nemalonios.

Auklėtojai, visuomenės sveikatos specialistai, dirbantys ikimokyklinio ugdymo įstaigose, kviečiami naudotis vaizdo priemonėmis ir vesti emocinio raštingumo didinimo užsiėmimus vaikų grupėse. Kad tai padaryti būtų lengviau, su vaizdo įrašais pateikiama metodinė medžiaga, kaip vesti tokius užsiėmimus, į ką atkreipti vaikų dėmesį.

Ministerijos specialistai tikisi, kad vedami užsiėmimai pasitelkiant sukurtas priemones paskatins suaugusiuosius ir vaikus tiek ikimokyklinio ugdymo įstaigose, tiek namuose daugiau kalbėtis emocinio raštingumo temomis, padės sėkmingiau kalbėtis apie emocijas ir tarpusavio santykius, ugdys empatiškumą bei tinkamus emocijų įveikos būdus.

Filmukus apie emocijas rasite SAM „Youtube“ kanale.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją