Apie tai vis garsiau kalba ne tik specialistai, pristatantys šia tema atliktus savo tyrimus, į kurių rezultatus turėtų įsiklausyti kiekvienas šiuolaikinis tėvas. Drąsiai asmenine patirtimi dalijasi ir labiausiai matomi žmonės. Ko gero, vienas ryškiausių pavyzdžių – aktorių Angelinos Jolie ir Brado Pitto dukra Shiloh. A. Jolie ne kartą yra pasakojusi, kad jau nuo trejų metų dukra mėgo rengtis kaip berniukas ir net manė, kad yra tokia pati kaip broliai. Ne kartą vilkintys tiulio sijonus viešumoje buvo pastebėti tokių garsenybių, kaip Gwen Stefani, Megan Fox ir Adele, sūnūs. Laisvai, be lyčių primetamų visuomenės stereotipų, savo vaikus augina Charlize Theron ir Willas Smithas. Aktoriai įsitikinę, kad toks modelis yra tinkamiausias užauginti laimingą ir sėkmingą žmogų.


M. Motiejūnė pasidalijo, kad taikyti lyčiai jautrią tėvystę rekomenduoja ir Jungtinių Tautų vaikų fondas (UNICEF), nes tai skatina vaiką tyrinėti savo pomėgius, nepriklausomai nuo to, kokius stereotipus turime visuomenėje. Užaugus tokiam žmogui daug lengviau siekti tikrųjų savo svajonių, nes jo nevaržo nenatūraliai primesti vaidmenys.


Interviu psichologė plačiau papasakojo, kokius sunkumus tenka nugalėti vaikams, supratusiems, kad negali gyventi pagal lyčių primestus stereotipus, kaip jiems gali padėti artimiausi žmonės – tėvai ir kuo šiais laikais turėtume vadovautis augindami savo vaikus, kad jie išvengtų šiuolaikiniam pasauliui nebetinkamų visuomenės nuostatų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)