Būtent gerojo policininko vaidmenį ji ir siūlo prisiimti patėviams ir pamotėms, kad šie galėtų išmintingai auklėti savo antrųjų pusių vaikus nesugriaudami su jais dažniausiai ir taip trapių santykių.

99 proc. atvejų iniciatyvos leiskite imtis sutuoktiniui

Vienas didžiausių iššūkių – suformuoti stiprius patėvio ar pamotės ir vaikų tarpusavio santykius. Tačiau kai tik įmanoma, iniciatyvos sunkiuose pokalbiuose su vaikais leiskite imtis savo sutuoktiniui, mat natūralus tėvų ir vaikų ryšys, kurį jie turi, gali atlaikyti tokių akimirkų įtampą geriau nei jūs, net jei jau daug metų esate šeimos dalis. Tikras tėvas ar motina lengviau išgyvena, kai yra blogas policininkas.

Elkitės švelniai su savo antrankiais

Jei elgiatės švelniai, dar nereiškia, kad namuose neturite autoriteto. Tai tik rodo, kad turite pakankamai išminties bei savikontrolės ir ja sėkmingai naudojatės – nerėkiate, nemenkinate ir jokiu būdu nekurstote konflikto. Tai puikus patarimas bet kuriam iš tėvų, bet ypač naudingas patėviams ir pamotėms. Jūs, kaip suaugusysis, turite imtis iniciatyvos ir rodyti savo susitvardymą, kad sukurtumėte gerus santykius su savo įvaikiu.

Kai įmanoma, užleiskite vietą tikriems tėvams

Kartais vieno iš vaiko tėvų jo gyvenime nelieka, nes šiam pirmiausia dar reiktų daug ko išmokti apie buvimą sutuoktiniu ir tėvu. Tokiais atvejais visa auklėjimo našta tenka biologiniam tėvui, kuris gyvena su vaiku. Tačiau yra daug išsiskyrusių porų, kurie sugeba kartu auklėti vaikus, nepaisant to, kad jų santuoka nutrūko. Tokiais atvejais būdamas patėviu ar pamote darykite viską, ką galite, kad tikrieji tėvai (ir ypač vaikas) suprastų, jog gerbiate biologinio tėvo vaidmenį ir nesistengiate užimti jo ar jos vietos.

Būkite padrąsintojas

Ieškokite progų pasakyti vaikui teigiamų ir padrąsinančių dalykų. Kai jūsų sutuoktinis būna priverstas suvaidinti blogąjį policininką ir namuose dėl to tvyro įtampa, galite ateiti ir vaikui pasakyti: „Ei, žinau, kad tau sunku ir kad dabar esi nusivylęs savo tėčiu. Bet jis tave myli ir tiesiog nori tau geriausio. Aš taip pat tave myliu ir manau, kad esi puikus vaikas. Viskas bus gerai, tad laikykis.“

Tikėkite vaiku

Kai tik sudvejojate, visada pasirinkite apie vaiką galvoti kaip galima geriau. Tai nėra raginimas aklai ir naiviai juo tikėti, o priminimas, kad kartais mums visiems reikia, jog kas nors tikėtų mumis ir manytų geriausiai, kaip tik įmanoma. Ir kartais būtent šis pasitikėjimas mus pastūmėja geresnių impulsų link. Jei jūsų įvaikis žinos, kad jį laikote geru vaiku, galbūt jis tiesiog pasistengs pateisinti jūsų lūkesčius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją