Didžiosios dalies tyrimų, atliktų aiškinantis seksualumo ir lytinio susijaudinimo aspektus, objektais, pasirodo, buvo pasirinkti vyrai. Taigi, apibrėžiant tai, kas sutartinai laikoma tipiniu seksualinių reakcijų ciklu, susidedančiu iš aistros pajutimo, susijaudinimo, kulminacijos ir atomazgos, buvo remiamasi būtent vyrų seksualiniais pojūčiais, patirtimi ir panašiais dalykais. Veikiausiai apie tai nė nežinojote?

Kadangi seksualumo tyrimų išvados dažniausiai buvo grindžiamos vyrų seksualinėmis reakcijomis, vadinasi, tomis reakcijomis yra pagrįsti ir visi kiti aspektai, kuriems tos išvados padarė įtaką, pavyzdžiui, su seksu siejami lūkesčiai. Deja, ši aplinkybė kelia nemenkų problemų. Remiantis vieno neseniai atlikto tyrimo išvadomis, moterų seksualinių reakcijų ciklas yra kitoks – jis cikliškas, priklausantis nuo menstruacijų ciklo.

Tikrai derėtų pasiaiškinti, kas gi tam ciklui būdinga ir kuo konkrečiai jis skiriasi nuo vyrų, kadangi žinojimas, jog yra tam tikrų niuansų, gali padėti pasigerinti seksualinio gyvenimo kokybę.

Koks yra moterų seksualumo mechanizmas

Moterų seksualinių reakcijų ciklą sudaro susijaudinimas, aistra, kulminacija ir atomazga. Šia tvarka viena kitą keičiančios reakcijos nulemia keturis ypatumus, galinčius kelti moterims nerimą, nors iš tiesų jie visiškai normalūs.

1. Moterys gali ir nenorėti užsiimti seksu, tačiau dažniausiai jas pavyksta įkalbėti.

Pažįstu moterį, kuri, vyrui paklausus, ar nori pasimylėti, nejusdama jokio tokio pobūdžio noro, atsakydavo: „Ne, bet gali pamėginti mane įkalbėti.“ Argi nepastebėjote, kad norint nuteikti seksui ant sofos ramiai sau sėdintį partnerį, tereikia ištarti „miegamasis“, klausia Sh. Whitmore. Bet moteris įkalbinėti tenka kiek ilgiau ir atkakliau. Pradėti galima pasiūlymu pamasažuoti nugarą. Masažas beveik garantuotai po kiek laiko pavirs preliudija į meilės žaidimus.

2. Moterys ne visada tuoj pat pajunta aistrą.

Jei susijaudinate ne iš karto, tai anaiptol nereiškia, kad esate nenormali. Deja, daugybė moterų galvoja, kad aistros nebuvimas – tai ženklas, kad jos nevisavertės. Reikalas tas, kad moterų psichika veikia kitaip nei vyrų. Nors, viena vertus, užgesęs libido ir gali būti nuoroda į hormonų disbalansą ar kokią nors sveikatos problemą, kita vertus, tai, kad užsiimant įprasta veikla nepavyksta akimirksniu įsiaudrinti, yra visiškai normalu. Tai tik įrodymas, kad moterų seksualinio variklio apsukos yra kitokios negu vyrų.

3. Moterys gali laikyti partnerį patraukliu, tačiau vis viena nejausti noro pasimylėti.

„iMom“ paskelbtos publikacijos autorė prisipažįsta, kad gimus sūnui ne vieną mėnesį lova jai siejosi tik su miegu – apie kitokius reikalus ji negalėdavo nė pagalvoti. Kaip pati teigia, tada ji jautėsi išsekusi, veikiama hormoninių svyravimų, ir, lygiai kaip daugelis moterų pogimdyviniu laikotarpiu, visiškai nenorėjusi mylėtis. Deja, tik ji žinojo, kad šitai normalu, o vyras nieko nesuprato. Kai pagaliau pora susėdo pasišnekučiuoti šia tema, vyras nurodė manęs, kad aistros nebuvimo priežastis – tai jis. Visgi tiesa yra kitokia: moterys gali laikyti savo vyrus netgi ypač patraukliais, tačiau vis viena nenorėti su jais pasimylėti, jei jie visai nepasistengia jų atitinkamai nuteikti – įkalbėti (metas prisiminti pirmą punktą).

4. Stipriausią norą mylėtis daugelis moterų jaučia artėjant ovuliacijai, tačiau artėjant mėnesinėms jų geidulingumas smunka.

Daugelis pastoti norinčių moterų paprastai įgunda atpažinti menstruacijų ciklo nulemtas vaisingas dienas, kadangi būtent tuo metu pajunta kiek stipresnį geismą. O štai tada, kai jau artėja mėnesinės, jų aistros kiek aprimsta, tad vyrams (kurie tai žino, aišku) tenka įdėti daugiau pastangų įkalbinėjant.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją