Įdomumo dėlei – šiek tiek statistikos. Lietuvos statistikos departamento duomenimis, vien pernai Lietuvoje išsiskyrė 4311 porų, turinčių bendrų vaikų. Antrą kartą pernai vedė 3453 vyrai, daugiausia (647) būdami 40–44 metų amžiaus. Trečią santuoką sudarė 490 vyrų, daugiausia (116) būdami jau 50–54 metų. Ketvirtą ar paskesnį kartą vedė 52 lietuviai. Iš jų daugiausia – po 10 vyrų – vedė būdami 45–49 ir 60–64 metų.


Antrą kartą Lietuvoje pernai ištekėjo 3677 moterys, daugiausia (739) būdamos 35–39 metų. Trečią kartą tekėjo 492 moterys, daugiausia (94) – taip pat tokio paties amžiaus. Ketvirtą arba paskesnę santuoką sudarė 49 moterys, daugiausia (12) būdamos 40–44 metų.


Kaip surasti dabar jau garantuotai tikrą gyvenimo meilę? Kur ją rasti ir žinoti, kada jau metas? Kol moteris dar jaučia skausmą, nepamiršusi patirtų traumų ir nekenčia visų vyrų – naujiems santykiams dar ne laikas, psichologas. „Man geras lakmuso popierėlis – viską išduodanti moters kūno kalba. Būna, kad kai kurioms prisiminus buvusį vyrą ar nugarą surakina, ar išpila karštis, kai kurias ima pykinti ar krečia drebulys – pats kūnas siunčia signalus, kad yra didžiuliai psichologiniai blokai ir iki atleidimo dar toli. Tokiais atvejais aš patariu, kad į jokius naujus santykius dar nėra laikas, nes didelė tikimybė, kad mes padarysim „pernešimą“ arba tas buvusias ir pasąmonėje užsilikusias problemas iš buvusių nesėkmingų santykių suprojektuosime į naujus. Šito reikia išvengti“, – pataria D. Ražauskas.  

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)