Vis dėlto kyla klausimas, kam laukti šitiek laiko? Kodėl negalima jau šiandien pradėti rūpintis tomis santuokos laimę kuriančiomis aplinkybėmis?

Toliau – ketvertas tyrimo autorių suformuluotų laimingos santuokos paslapčių, su kuriomis siūlo susipažinti portale „iMOM“ skelbiamos publikacijos autorė, raginanti jau dabar pasistengti, kad šeimos namuose įsivyrautų harmonija.

1. Daugiau humoro

Tyrime dalyvavusioms poroms pavyko išmokti į bendrą gyvenimą žvelgti su humoru. Užuot suirzę dėl kokio nors ydingo partnerio įpročio, jie pasistengdavo viską įvertinti iš laiko perspektyvos, todėl kaipmat suvokdavo, kad toks „košmaras“ kaip visur išmėtytos kojinės tėra bereikšmė smulkmena.

Net santykius temdančias negandas tos poros jau gebėjo įvertinti su humoru, todėl, užuot nuogąstavę ir baręsi, tiesiog pasijuokdavo.

Gal ir tikrai vertėtų į rimtą požiūrį įpinti lengvabūdiškų natų? Galbūt prieš leidžiant pykčiui galutinai paimti viršų, reikėtų pamėginti pagalvoti, ar susidariusioje padėtyje nėra nė krislo komiškumo?

2. Daugiau švelnumo

Viena iš intriguojančių tyrimo išvadų yra ta, kad moterys ilgainiui pradeda dominuoti porose, tačiau nepaisant šito, abudu sutuoktiniai jaučiasi patenkinti bendru gyvenimu. Iš dalies taip, esą, yra todėl, kad santykiuose atsiranda daugiau švelnumo ir prieraišumo apraiškų. Su amžiumi ateina supratimas apie visa ko laikinumą, todėl švaistyti energiją pykčiui ir tramdyti šiltus jausmus atrodo tiesiog neprasminga.

Turėtumėte pasistengti, kad antroji pusė jaustųsi branginama ir mylima, ir tam nereikia skambių ditirambų: kasdieniai šilti žodžiai daro stebuklus.

3. Mažiau kritikos

Kas gi nežino, kad kritika menkai tepasiteisina, kai tikslas – perauklėti žmogų, o ypač sutuoktinį. Pagiriamieji žodžiai veikia daug stipriau. Galingesni yra ir patarimai. Gebėjimas priimti žmogų tokį, koks jisai yra, – taip pat neįtikėtinai veiksminga priemonė.

Taigi, bet kokius priekaištus reikėtų išsakyti kuo švelniau ir pasistengti tiek nesusinervinti, kad imtumėte svaidytis įžeidinėjimais.

4. Mažiau gynybos

Daugelis žmonių, ypač santuokos pradžioje, kiekvieną antros pusės patarimą arba prašymą traktuoja tarsi priekaištą ir pradeda elgtis taip, tarsi reikėtų gintis. Ilgai drauge gyvenančios poros išmoksta nepriimti pastabų asmeniškai. Atminkite: iniciatyvos tikslas nebūtinai sutampa su jos rezultatu, todėl, kai pasijusite atakuojama, paklauskite savęs, ar jūsų sutuoktinio tikslas buvo jus įžeisti, ar negatyvų atspalvį jo žodžiams suteikėte jūs pats.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)